fredag 5. oktober 2018

Stange - Braskereidfoss 1-5

Tok litt tidlig helg, og satte kursen nordover mot Hedmark. På veien tok jeg sightseeingruta gjennom Nord-Odal, noe jeg absolutt kan anbefale!

Stange SK skulle denne fredagskvelden være vertskap for femtedivisjonskamp mot Braskereidfoss. Sistnevnte lag hadde strengt tatt ikke allverdens å kjempe for, mens hjemmelaget kjemper med ryggen mot veggen om å unngå nedrykk.

Siden fredag er tacodag hadde klubben tatt det originale (og geniale) grepet å invitere til tacobuffet en time før avspark, og i skrivende stund flere timer senere er jeg fortsatt stappmett. Mer sånt!

Da kampen kom i gang hadde jeg klart å vralte meg opp til den lille haugen mellom jernbanesporet og banen. Foreløpig er det bare gressbakke her, men klubben har planer om å montere tribune (Deler av den gamle kongetribunen fra Ullevaal, som på Fetsund) her på sikt.

Herfra fikk jeg se begge lag komme til flere sjanser i første omgang, men det ville seg lenge ikke for noen av lagene. Omgangens største dramatiske øyeblikk kom da to mann smalt sammen like utenfor solungenes mål, og begge ble liggende og vri seg. Braskereidsfoss' mann i situasjonen følte seg groggy, og ble byttet ut med en enorm «Donald-kul» i tinningen. Det så heldigvis ikke ut til å være veldig alvorlig, da  han gikk for egen maskin til garderoben.

Da jeg hadde begynt å skrive en tweet om en målløs første omgang kom så omgangens eneste mål. Rett før pause fikk en av de grønnstripete ballen like utenfor sekstenmeterstreken, kom seg løs fra oppasseren sin, og fikk hamret ballen i lengste hjørne. Rett og slett vakkert, og lagene gikk til pause med 0-1.

Etter en pause som blant annet inneholdt en unggutt som skulle foreta en imponerende avslutning på et innlegg fra en kompis, men endte med å sparke ballen hardt i ansiktet på seg selv, kom lagene tilbake på banen, og det var nå vertskapet som kom best i gang.

Presset de nå kom med betalte seg etter ti minutter, da de klarte å bryte gjennom bortelagets forsvar, og det plutselig sto 1-1 etter at ballen ble frekt satt mellom keepers ben.

Så, like før tre fjerdedeler av kampen var spilt, fikk vi dagens første dødballmål. En corner fant et hode, ble stusset videre til en fot, og vips sto det 1-2.

Hjemmelaget prøvde nå febrilsk å nok en gang slå tilbake, men i stedet kom plutselig 1-3, og mens det over et tidvis noe kranglete lydanlegg ble kunngjort av speaker hvem som var vinner av kveldens twitter- og instagram-konkurranse kom også 1-4.

Det ble så kunngjort at også Stanges J12- og G14-lag hadde tapt sine kamper i kveld, så på en tung kveld i bygda var det kanskje ikke uventet at det siste som skjedde i kampen var at nok en corner ble til scoring for gjestene.

Det endte dermed 1-5 på Frenningbana, og ting ser veldig stygt ut for Stange-karene med tanke på å berge plassen i divisjonen.