søndag 26. september 2021

Barkåker - Nesjar 1-2

Spratt opp lørdag morgen og tenkte å lage frokost. Brødet var hårete, så jeg kasta det og satte kursen sørvestover via en pitstop på en matbutikk hvor det ble polarbrød og servelat i stedet. Svingte innom en gårdsbutikk i utkanten av Horten, og kom så fram til Barkåker ved Tønsberg hvor det skulle være sjettedivisjonskamp mellom Barkåker IF og Nesjar IF.

Siden jeg hadde handla hadde jeg litt av hvert i kjølebagen, så det var derfor veldig greit at jeg fikk låne en stikkontakt så den slapp å stå i bilen og bli varm under kampen. Den første jeg kom i prat med på den lille tribuna viste seg å være en pølsemaker fra Mosjøen som bodde rett i nærheten. Helgelendinger finner man altså overalt! Etter hvert dukket også med-TIL-supporter Aslak opp, også han bosatt ikke langt unna.

Sammen fikk vi se lagene entre banen til tonene av AC/DC før kampen ble blåst i gang og den flotte gressmatta ble brukt til det den var der for. Innledningsvis i kampen følte lagene hverandre litt på tennene, og vi måtte vente en god stund før det kom noe særlig til sjanser. Den første virkelig store sjansen var et hjemmelaget som kom til, men etter at Nesjars keeper var overrumplet og utspilt gjorde en forsvarsspiller en kjempeinnsats og sikret at det ikke ble noen scoring.

Scoring ble det derimot knappe fem minutter senere, i det omgangen var halvspilt. Nesjar tok et innkast, Barkåkers forsvarsspillere sovnet litt, og vips sto det 0-1!

Hjemmelaget fortvilte, men kunne ikke gjøre annet enn å spille videre, og fra fortvilelsens dype dal til jubelens høye tinder var veien kort da en av de grønnstripete ble felt i motstanderens felt og dommeren pekte på straffemerket. Straffesparket ble satt i mål, og det sto 1-1 etter 31 minutters spill.

Etter at gjestene hadde hatt den største sjansen i resten av omgangen tok lagene pause med 1-1 i dommerens bok. Jeg foretok etter hvert en liten utflukt til kiosken hvor det både ble en strålende vaffel og en aldri så liten saftis for å kjøle meg ned litt i solsteiken. Jeg fikk også utdelt et flott lite kampprogram fra klubben.

Etter pause hadde gjestene en god periode, og i det 54. minutt foretok de en strålende kontring som endte med ny ledelse til bortelaget. 1-2.

Om det var den stekende høstsola som gjorde sitt vet jeg ikke, men det ble etter hvert mange hete hoder ute på fotballbanen. Det hele toppet seg da det var spilt omtrent tjue minutter av andre omgang. En Barkåker-spiller foretok en takling som var langt utenfor alle fotballens regelbøker. Dommeren tok til lommen hvor spillerne tidligere hadde sett at han hadde det gule kortet, og da klikket det totalt for to av Nesjars spillere, blant annet han som hadde blitt felt. Det hele ebbet dermed ut med at de to hissigproppene hos Nesjar fikk hvert sitt gule kort, mens Barkåker-spilleren fikk det røde kortet de hadde kjefta dommeren opp for at han ikke ga ham.

Noe overraskende var hjemmelaget det klart beste laget fra de ble redusert til ti mann og ut kampen. Med et kvarter igjen på klokka fikk de så et frispark i meget farlig posisjon like utenfor sekstenmeterstreken, og den gamle Vålerenga- og Strømsgodset-spilleren Morten Kihle erklærte kjekt at han skulle ta det, med scoringsgaranti. Hvor mye denne garantien var verdt kan du se her…

Ti minutter før slutt fikk så en av Nesjars spillere sitt andre gule kort, og vi hadde igjen jevne lag. Dette svekket jo absolutt ikke hjemmelagets dominans, men mål ble det likevel ikke. På overtid lyktes de med å få metallet til å synge da en ball smalt i krysset, men da dommeren blåste av sto det fortsatt 1-2, og veien opp mot opprykksstriden så nå veldig lang ut for Barkåker.

Jeg hoppet i bilen, og satte via Sofiemyr kursen mot Åråsen for kveldens andre kamp.