søndag 5. september 2021

Klemetsrud - Oldenborg 2-0

I det jeg egentlig hadde gitt opp å finne en ny bane for dagen lyste plutselig kampen mellom Klemetsrud og Oldenborg mot meg fra terminlista. Lagene som til vanlig spiller i henholdsvis 6. og 5. divisjon skulle i kveld møtes i den såkalte OBOS cup. Jeg hoppa i bilen og satte kursen mot Mortensrud, hvor jeg på mystisk vis fikk parkert og deretter gikk opp til kunstgressbanen hvor slutten av en G15-kamp pågikk.

Da guttekampen var over ble det gjort klart for et raskt sceneskifte, og bare et par minutter over den annonserte tiden var vi i gang, og helt fra første stund ble det klart at her ble det liv! På tribuna ble det dratt i gang flere heiarop for hjemmelaget. Plutselig oppdaget jeg at det også var en solid kontingent med bortesupportere tilstede, så finter, taklinger, og det meste annet som kunne jubles for ble det jublet for.

Hjemmelaget kom best i gang, og i det tiende minutt kunne hjemmefansen virkelig eksplodere av glede. Etter et fantastisk forarbeid på høyrevingen ble ballen spilt inn, og etter litt kaos på streken så AD at den kryssa over, og vinket for scoring. 1-0, og meget godt dømt.

Etter dette jevnet spillet seg noe ut, men fortsatt syntes jeg hjemmelaget hadde en liten «edge». Det var likevel gjestene som var de neste som fikk ballen i mål etter knappe tjue minutter, men dette ble korrekt avvinket for offside.

Hjemmelaget lot til å ha en ganske fysisk krevende spillestil, men godt hjulpet fram av jubelen fra supporterne holdt de likevel koken inn mot pause.

Flere scoringer før hvilen ble det ikke, og lagene tok pause med 1-0 i boka. Jeg var på forhånd spent på om det kom til å bli noe frafall blant de oppimot hundre tilskuerne i pausen, men da dagens gode dommerteam igjen startet kampen lot det til å være så godt som like mange tilstede som det hadde vært i førsteomgangen.

Etter pause tok det bare drøye fem minutter før vi fikk en ny scoring, og igjen var det hjemmelaget som kunne juble. Ballen gikk mer eller mindre rett gjennom keeper, og det sto 2-0.

Vi fikk da enorme gledesscener både på banen og bak sikkerhetsgjerdet mot publikumsområdet.

Det dukket også opp flere tilskuere etterhvert, og noen som var i det spøkefulle hjørnet tok plass bak gjestenes mål for å prøve å distrahere keeperen. Jeg hørte ham nevne dette til en kamerat etter kampen, så det hadde nok irritert ham mer enn han viste der og da.

Klemetsrud lot etterhvert til å være veldig fornøyd med tingenes tilstand, og selv om de fortsatt kom i noen angrep nå og da, så var det Oldenborg som måtte prøve å skape noe skulle de få noe ut av denne kampen. Lenge slet de med dette, men da klokka nærmet seg 80 minutter spilt fikk de noen helt avsindige sjanser, med blant annet et treff i tverrliggeren involvert. Hjemmelaget på sin side begynte nå å bruke ekstremt lang tid på alt som kunne brukes ekstremt lang tid på, og det toppet seg da en fyr brukte så lang tid på å dukke opp for å ta et innkast at han pådro seg et gult kort.

Tross mye drøying ble det ikke lagt til mer enn rundt fire minutter, og da dommeren for siste gang i kveld blåste i fløyta kunne hjemmefansen sammen med spillerne juble for seier!