onsdag 21. august 2019

Haga - Bøn 0-5

Onsdagskvelder forbindes av de fleste med Champions League, men for meg var det denne onsdagen duket for åttendedivisjonskamp. Satte kursen nordøstover igjen, og denne gangen var det Haga IF helt sør i Nes kommune som var målet. Gjestene var Bøn FK, fra Eidsvoll.

Etter ankomst hilste jeg kjapt på groundhopper og FFK-supporter @slettenn, før jeg kunne irritere meg over at dommer valgte å line opp for håndtrykk og myntkast med ryggen mot publikum. Ingen #cointoss-bilder i dag altså.

Hagas fotballbane var en nydelig gressmatte (dog noe tung, iflg Bøns lagleder Per Dahl) omgitt av en utrolig sliten løpebane. Bak den langsida som hadde benker var det en liten kunstgressbane hvor det pågikk noen voldsomt intense (ut fra lydnivået å dømme) G08-kamper mot Lørenskog. Ellers et flott kiosk- og garderobebygg, så dette så lovende ut.

Kampen startet, og det tok ikke mer enn fem minutter før gjestene viste at de mente alvor i sin kamp om opprykk fra divisjonen. En corner endte med 0-1.

Bøn fortsatte å ha grepet om kampen, og de få halvsjansene hjemmelaget kom til ble greit avverget. Like før første omgang var halvspilt kom så 0-2 etter relativt labert forsvarsspill. Drøyt fem minutter senere kom også 0-3 mens jeg stirret opp i lufta etter et fly…

0-3 sto seg til pausen, der jeg akkurat rakk å stikke innom kiosken og teste de lokale vaflene. (Meget bra, hadde de vært nystekte i tillegg hadde de aspirert til en pallplassering i kåring av årets vaffel).

Vi fikk en scoring tidlig i første omgang, og vi skulle også få en tidlig i andre omgang. Igjen var det Bøn som satte ballen i mål, men denne gangen var det et skikkelig kokosmål som ble kranglet inn.

Da 0-5 kom like før timen var spilt hadde kampen egentlig mer eller mindre dødd ut. De blåkledde prøvde for så vidt å øke ledelsen enda mer, men samtidig var det mer og mer tydelig at kreftene ble mindre og mindre. Fortsatt kom Bøn til et par sjanser, men Haga-keeperen hevet seg litt mot slutten, og hadde et par gode inngripener som gjorde at kampen også endte 0-5.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.

PS: TV2s Christian (og ikke spydkasterbroren Andreas som jeg først skrev!) Thorkildsen var med på kamp denne kvelden for å lage reportasje om breddegroundhoppinga mi. Blir spennende å se resultatet!