torsdag 4. oktober 2018

Gjerdrum - Bjerke 1-1

Oppdaget plutselig at femtedivisjonskampen mellom Gjerdrum og Bjerke ikke skulle spilles på Gjerdrums egen bane på Ask, men på lånt bane i Nannestad. Grunnen til dette er at de fikser undervarme og nytt kunstgress på hjemmebanen, så da var det bare å sette kursen nordover for å få krysset av en bane hvor det normalt ikke spilles seniorherrefotball.

Vel fremme i Nannestad fant jeg en finfin kunstgressbane, men ikke en eneste liten sitteplass, noe som var litt skuffende. Tok plass ved sidelinja med kameraet, og etter hvert var vi nok ikke langt unna 25 personer som fulgte kampen.

Hjemmelaget startet friskest, men uten å få noe uttelling, og da gikk det som det så ofte gjør, at gjestene (Som hadde mye kortere vei til banen enn hva hjemmelaget hadde) kom mer inn i kampen, men heller ikke de klarte å få noe ut av sin bedrete posisjon.

Etter en halvtimes spill hadde det vært flere tøffe (les: sene) taklinger og det var i ferd med å koke over for noen av spillerne. Dommeren fikk roet ned situasjonen, og delt ut minst ett gult kort.

Gjerdrums keeper hadde drøye fem minutter før pause litt flaks. Ute ved sekstenmeteren ble han presset i et forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, og ballen endte hos en Bjerke-spiller like foran ham. Hadde han som fikk ballen klart å skyte umiddelbart er jeg overbevist om at det hadde blitt mål, men han ventet for lenge, og keeper kom seg tilbake rett foran mål og fikk stoppet det som skjedde.

Like etterpå kom så endelig kampens første scoring. Etter litt fram og tilbake i feltet foran Gjerdrums mål endte det hele med at ballen ble hamret knallhardt i mål fra kort hold. Fra min plass i motsatt ende av banen så det nesten ut som om den skulle gå gjennom nettet!

1-0 sto seg til pause, og da jeg kunne benytte tida til å se på andre ting enn spillet ute på banen kom jeg over noen etterlatenskaper som tydet på at noen hadde hatt det ekstra festlig ute på kunstgresset nylig.

Etter pause fortsatte spillet å bølge fram og tilbake, med stadige halvsjanser i begge ender av banen. Så, etter 14 minutters spill fikk Bjerke hjørnespark. Se og nyt, sier jeg bare.

Etter denne praktscoringen ble det igjen mer trøkk (altså forsinkelse) i taklingene, og dommer måtte stadig gripe inn på en eller annen måte. Like før halvtimen var spilt av andre omgang skjedde så en meget merkelig situasjon. En Gjerdrum-spiller ble felt like utenfor sekstenmeteren, dommer markerte fordel, flere av de gulkledde ropte at de heller ville ha frispark, og etter mye spill blåste faktisk dommer av og ga frispark likevel. Dette falt for å si det mildt ikke i god jord hos gjestene, men det påfølgende frisparket endte uansett ikke med noen scoring.

Tross kulden (Da jeg satte meg i bilen etter kampen viste termometeret +2°C) slet mange av spillerne fortsatt med å holde hodet kaldt, og da en inngripen fra Gjerdrums keeper endte med at en alt for sen Bjerke-spiller kræsjet inn i ham kokte det over for flere. Nok en gang måtte dommer ut med gule kort etter masse knuffing, og jeg merket meg at dommerveilederen etter dette noterte flittig i boka si.

I sluttsekundene av kampen fikk Gjerdrum flere sjanser til å få alle tre poengene med seg hjem. Først endte et finfint skudd med å bli vippet over tverrliggeren av Bjerkes keeper. Vertene sendte så alle mann, inkludert egen keeper, opp i angrep på de to påfølgende hjørnesparkene, men kampen ebbet ut uten flere scoringer, og det ble ett poeng til hvert lag i en fartsfylt og underholdende kamp.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.