mandag 21. oktober 2019

Viking - Tromsø 2-1

En kjip dag startet kjipt, og ble deretter jevnt og trutt kjipere og kjipere. Jeg hastet ut hjemmefra søndag formiddag, kjørte til Grorud T hvor jeg parkerte og småløp i styrtregnet over Trondheimsveien til busstoppet for å ta flybuss ut til Gardermoen.

Etter å ha funnet ut at flyet gikk fra en B-gate så jeg først måtte gå i en evighet, og deretter igjen måtte ut i regnet for å komme om ombord ble flyreisen svært lite hendelsesrik. Innflygingen til Stavanger ga meg flott sikt til flere jærske fotballbaner, og jeg dro i gang litt stadionquiz på Twitter straks vi hadde landet.

Inne på terminalen ble jeg møtt av halve LO som hadde vært på konferanse, før jeg gikk ut og møtte min medsammensvorne fra Romania, groundhopper og viking-supporter @Giktnes. han skysset meg til stadion, hvor jeg fikk i meg litt mat og høre diverse Viking-support-relaterte røverhistorier fram til kampen nærmet seg og resten av bortesupporterne kom. Jeg fikk da igjen Groundhopper-badge for å ha komplettert eliteserien.

Foto: Eurosport
Vi var en relativt bra gjeng med bortesupportere i dag, men dessverre nyttet det ikke. Eller, vi hadde tydeligvis klart å provosere noen spillere, for da Viking scoret 1-0 fant gjøken som hadde puttet ut at det var en god ide å løpe til bortesupporterfeltet og feire. Dommeren belønnet denne genistreken med et særdeles velfortjent gult kort.

Spillet «Gutan» leverte var fullt på høyde med hjemmelagets menn, så det var med en forsiktig optimisme vi gikk inn i pausen. En pause hvor underholdninga besto i å se dagens reservekeeper Gudmund Kongshavn prøve å score på innlegg fra Gamst og Gundersen.

Etter pause fortsatte TIL å holde håpet i live ganske lenge, men da de rødhvite måtte presse mer på i sluttminuttene kom 2-0 og alt så kjørt ut.

Så feil kan man ta! Det ble varslet fem minutter overtid, og etter to av disse kriget Jostein Gundersen inn en redusering, og det håpet ble vekket til liv igjen. Gundersen løp for å hente ballen, og ble sparka i ryggen av Vikings keeper som skal være glad han slapp unna med gult kort.

Flere mål ble det dog ikke, og for virkelig å toppe det hele fikk jeg varsel om at flyet mitt hjem igjen var nesten to timer forsinket! Et hyggelig lyspunkt i ventinga var at dagens dommer, Rohit Saggi, skulle med samme fly så vi ble sittende og diskutere både dagens kamp og fotball generelt. Fikk også hilst på kommentator Petter Bø Tosterud, så her var det kort mellom celebritetene.

Flyet kom seg til slutt av gårde, og etter en kjapp spurt på Gardermoen rakk jeg utrolig nok siste flytog. Det jeg derimot ikke rakk var første 31-buss til Grorud etter flytogets ankomst til Oslo S, så det ble dermed en halvtimes venting på neste, mens jeg så på to karer som dundret løs på en søppeldunk fordi de mente det var en rotte oppi den. Kom meg til slutt hjem, ca klokken 0230.

1 kommentar: