torsdag 31. oktober 2019

Sandefjord 2 - Fredrikstad 2 (1-5)

Etter å ha trodd jeg måtte ty til finalen i 6./7.-divisjonscupen i Buskerud på Marienlyst i Drammen denne onsdagen dukket det plutselig opp en kvalikkamp i Vestfold, så jeg hev meg på toget sørvestover. På stasjonen i Sandefjord ble jeg plukket opp av Anders fra NFF Vestfold som både ga meg skyss og overrakte noen flotte gaver fra fotballkretsen. Vi kom til «Gamle stadion» akkurat i tide til innmarsjen, og jeg lot meg imponere over hvor mange som var dukket opp, selv om vi nok måtte tatt noe opp mot hundregangeren for å nærme oss publikumsrekorden på litt over 14000.

Etter vinterens omlegging av opprykkssystemet skulle Øst- og Vestfold dele én opprykksplass fra fjerdedivisjon, og det var de to avdelingsvinnerne fra hver av kretsene som møttes i den første av to kamper som skulle avgjøre hvem som fikk spille i tredjedivisjon neste år.

Etter avspark var det hjemmelaget som fremsto klart kvassest, og det kunne virke som om de i publikum som hadde snakket om at de trodde Østfold-avdelinga var veldig svak kunne ha sine ord i behold. På Twitter gikk det store diskusjoner hvorvidt Sandefjord 2 kunne ha gjort en tabbe og startet med en ikke spilleberettiget spiller, men man konkluderte til slutt med at de nok hadde sitt på det tørre ved at den aktuelle spilleren som manglet tilstrekkelig antall seriekamper for andrelaget ikke hadde spilt noen førstelagskamper, og dermed ikke var regnet som en del av A-troppen.

Spilleberettiget eller ei, noen scoring for de blå kom det dog ikke, og etter drøyt tjue minutter begynte dominansen å gi seg noe. Typisk nok kom det da litt før halvtimen var spilt en scoring motsatt vei.

Etter dette begynte alt å vakle hos hjemmelaget, og knappe ti minutter før pause ble en av Fredrikstads spillere felt foran motstanders mål, og dommer pekte på straffemerket. 0-1 ble til 0-2.

Etter pause, da jeg fikk vekslet noen ord med en svært hyggelig fyr i Stag-jakke (Oslolosens favorittlag?), og også flere andre blant publikum, startet hjemmelaget friskt opp igjen, og før fem minutter var spilt kom 1-2, til stor glede for flesteparten av de frammøtte (Selv om det var et og annet rødhvitt skjerf å se også blant de tilstedeværende).

I det 57. minutt ble så plutselig veien til opprykk for hvalfangstbyens spillere veldig lang, da FFK gikk opp til 1-3, og 9 minutter senere ble så et frispark fra 16 meter hamret i mål via tverrliggeren.

Med 1-4 på scoringskortet begynte det etter hvert å tynnes ut langs sidelinja, så da gjestene etter ganske nøyaktig 80 minutters spill økte til 1-5 var det nok under 50 som fikk se det, og tross gjentatte forsøk på å pynte litt mer på resultatet ble dette også sluttresultatet. Sandefjord 2 har et svært svært dårlig utgangspunkt for returkampen neste uke, mens Fredrikstad-rekruttene har en meget god sjanse til å klare det førstelaget ikke klarte.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.