søndag 29. september 2019

St. Olavskameratene - Bislett 2 (2-2)

Siden nervene mine ikke var i stand til å sette seg ned foran TV-en og se Glimt-TIL  (Min oppsummering av den kampen kom gjennom fire tweets underveis i kampen: 🤢 –  🤮 – 😱  –  💩) tok jeg heller turen til Ekeberg for å se litt åttendedivisjon på den kunstgressbanen jeg fortsatt ikke hadde besøkt der. Kom fram i god tid og ble sittende i bilen og høre ferdig 1800-kampene fra Eliteserien på radio, før jeg gikk bort til banen og hilste på dommeren og noen av spillerne.

I åttendedivisjon er det ikke så mange som har bortedrakter, så siden begge lagene har hvite trøyer ble gjestene nødt å spille med overtrekksvester. Disse kom så vidt jeg kunne se fra et av Bækkelagets jentelag, som hadde trening på feltet fram til like før kampen. Andre kuriositeter på utstyrsfronten var en som kunne melde at han ikke hadde funnet leggebeskytterne, så han spilte med noen pappskiver nedi strømpene!

Hjemmelaget var kvassest ut fra start, men i høstmørket ble presisjonen for dårlig. For dårlig var det heldigvis for dem også i motsatt ende, der Bislett etter 12-13 minutter satte en corner i stanga.

I det 19. minutt fikk så St. Olavskameratene straffespark. Etter 19 minutter og 15 sekunder sto det dermed 1-0.

Før det var spilt tre minutter hadde gjestene utlignet, og man var like langt. Litt under ti minutter før pause kom så et massivt duggfall som gjorde telelinsa mi mer eller mindre ubrukelig. Om jeg pusset av glasset tok det ikke mer enn et minutt eller to før det var helt grått igjen.

Etter 41 minutter gjennomførte BFK2 så kampens absolutt fineste angrep. At dette ble kronet med scoring var helt på sin plass!

Nok en gang skulle det vise seg at en ledelse holdt i under tre minutter. Hjemmelaget fikk frispark litt ute, og dette traff perfekt på et hode som stusset ballen videre i mål. 2-2 til pause.

Begge lag hadde svært variert språkbagrunn blant sine spillere,  og det ble stadig vekslet gloser på  diverse språk. En som i irritasjon over en avgjørelse utbrøt «Dommer, fucking hell» ble belønnet med gult kort, men det var også ymse andre ting å høre på kunstgresset.

I andre omgang var nok gjestene det beste laget, men de lyktes ikke i å få noen scoring. Hjemmelaget var innimellom framme og yppet seg, men det meste skjedde foran deres keeper, og et par ganger var det noen cornere det var helt utrolig at ikke endte med scoring. En av Bislett-spillerne prøvde seg også på noe som fort kunne gitt gult kort.

Den aller største sjansen kom kanskje på overtid, men nok en gang endte det uten at ballen gikk i mål, og dermed endte kampen 2-2.