mandag 16. september 2019

Nesodden 3 - Dania (6-4)

Etter mitt forrige besøk på Nesodden oppdaget jeg plutselig at det er en bane til på Berger. Mens førstelaget spiller på gressbanen, og andrelaget på kunstgressbanen like ved, så spiller Nesodden 3 på en annen kunstgressbane over veien og forbi skola. Hit hadde denne søndagskvelden foruten meg danskene fra FC Dania tatt turen, og nesten tjue minutter forsinket kom kampen endelig i gang.

Stadionet var, til tredjebane for en breddeklubb å være, slett ikke så dumt, med tribuner langs deler av langsida. Det som derimot ikke var fullt så bra var flomlysene. Det var rett og slett en sørgelig belysning av banen. Den dårlige belysningen hindret dog ikke Dania å ta ledelsen etter et kvarters spill, da et skudd fra litt uti feltet traff en fot og skiftet retning så keeper ble helt satt ut.

Like etter halvspilt omgang kom 0-2, da Dania fikk straffespark.

Etter 31 minutter fikk hjemmelaget nytt håp, da 1-2 kom, men gleden over scoring varte bare et par minutter, før danskene gikk opp i 1-3 etter en totalkollaps i Nesodden-forsvaret.

I det 38. minutt fikk Dania nok en gang straffespark, og nok en gang scoret de. Det sto dermed 1-4 da lagene tok pause.

Da lagene entret banen igjen etter pause ropte Nesoddens trener til spillerne sine at det var bedre lys i den enden av banen hvor de nå skulle angripe, så de kunne utnytte dette til å se hvor de skjøt. Vi som hørte dette flirte nok litt, men alt etter 3 minutter stilna latteren. En corner ble til scoring, og det sto 2-4.

I det 52. minutt kom så 3-4 på straffe.

Opphentingsaksjonen var så fullført etter ni og et halvt minutts spill. Et frispark ble dunket rett i mål, og det sto 4-4 etter 54 minutter og 30 sekunder!

Etter dette roet spillet seg noe, lenge. Danskene var så rystet at de slet med å skape noe, mens hjemmelaget nok trengte å få roet nervene litt etter den vanvittige åpninga de hadde hatt på omgangen.

Ti minutter før full tid var det så slutt på freden og roen. 5-4, og kampen var snudd! Etter 84 minutters spill kom så 6-4, og det ble tydelig at det ikke var særlig dejlig å være dansk på Nesodden i kveld.

Da vi nærmet oss 90 minutter ble det klart at noe hadde skjedd med klokka til dommer. Etter litt konferering med Nesoddens trener varslet han at han mente det var 11 minutter igjen av kampen! Vi som hadde tatt tida selv var sjokkerte, men det endte altså med at stoppeklokka mi sto på 1:39:29 før han blåste av kampen. Heldigvis fikk dette ingen betydning for resultatet, og Nesodden 3s gutter kunne juble, mens Dania-spillerne gremtes over hvordan de hadde rotet bort en solid ledelse.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.