lørdag 24. august 2019

Reinsvoll - Furnes 1-1

Haddde egentlig planlagt en rolig lørdag uten noen utflukt, men plutselig oppdaget jeg en haug med groundhoppingsbrikker som falt på plass hvis jeg tok turen til Toten i dag. Det var derfor bare å fyke nordover med Reinsvoll som destinasjon. Kom fram god tid i forveien, og rakk derfor å traske litt rundt mellom markedsbodene som var satt opp i anledning Reinsvolldagen, før jeg inntok den fine lille tribuna som hadde en nummereringsplan som røpet at den opprinnelig må ha kommet annetsteds fra.

En nydelig gressmatte lyste mot meg i sensommersola, men den var stygt skjemmet av et diagonalt spor nesten uten gress, og med svært ujevn grunn. Fikk vite at i forbindelse med et byggeprosjekt like ved hadde man gravd opp her, og det hadde etterpå blitt gjort dårlig jobb med å reetablere gresset der det hadde vært gravd. Synd, og jeg håper de får ordnet banen 100% igjen til neste år.

Da kampen kom i gang tok det bare drøyt fem minutter før ballen havnet i mål for første gang. Hjemmelagets spillere, supportere og speaker jublet, men så viste det seg at målet var annullert.

Reinsvoll fortsatte å produsere sjanser, og fikk nok en offside mot seg før de like før kvarteret var spilt endelig fikk scoringen sin. 1-0 og stor jubel i solsteiken.

Resten av omgangen virka hjemmelaget å ha en slags kontroll på kampen, men ingen av lagene sprudlet noe særlig på banen. Jeg tenkte derfor med meg selv at det fort kunne være evnen til å mobilisere litt energi i andre omgang som ville avgjøre kampen, og hadde begynt å planlegge å gå mot kiosken da det plutselig smalt på midtbanen. En av Reinsvolls spillere hadde satt inn en veldig kraftig takling, og selv om han traff ballen valgte dommer (riktig etter mitt skjønn) å gi ham gult kort. Ettersom han hadde gult fra før ble det dermed rødt, og et lite minutts forsprang til garderoben for den ulykkelige synder.

Etter litt veldig mystisk pausesnacks (noe burgerlignende mellom to lomper fordi det var tomt for burgerbrød) kom etterhvert både spillere og dommere tilbake på banen, og det var duket for nye 45 minutter med fotball.

Hadde avslutningen på første omgang vært dramatisk ble ikke starten på andre mindre spennende. Dommer så noe som skjedde i feltet, og blåste straffe til Furnes alt etter et par minutter, og straffeskytteren hadde alt lagt ballen klar på merket og var klar til å skyte, da dommeren plutselig løp ut for å snakke med assistenten sin. Etter en liten konferanse dem imellom ble det plutselig dømt femmeter i stedet, noe gjestenes spillere og trenere naturlig nok var lite fornøyde med!

Etter 54 minutter og 10 sekunder fikk så Furnes sin scoring, og jeg var nå veldig spent på hvordan kampen ville utvikle seg videre. Jeg mistenker at varmen krevde sitt, for det ble aldri veldig mye sprut, og i likhet med sine divisjonskolleger i går ble laget som manglet en mann etter hvert veldig opptatt av å bruke mye tid.

Tidsbruken ble etter hvert så påfallende at dommer fant det nødvendig å kunngjøre at han kom til å legge til tid. Mye tid. Da vi var et godt minutt på overtid ble det varslet minimum seks minutters tillegg, og etter et par stopp i spillet også i overtida viste stoppeklokka mi 98:40 da kampen endelig ble blåst av for to mellomfornøyde lag.