mandag 4. april 2022

Odd - Tromsø 2-0

Etter å ha fullført et NM Janitsjar etter flere år uten var det en svært fornøyd Marius som satte kursen sørover fra Trondheim (hvor jeg selvsagt hadde klemt inn en breddekamp også) søndag morgen med kurs for Skien. Sammen med meg i bilen var to fløytister, deriblent Marita, som skulle være med på kamp. På beste vestkant i hovedstaden byttet vi ut den andre fløytisten med selveste Moddi, og fortsatte sørøstover med en tidvis sovende singer/songwriter i baksetet. Med få minutter igjen til kampstart inntok vi Skagerak Arena akkurat i tide til å innta bortefeltet før dommeren blåste i gang oppgjøret Odd - Tromsø.

De som tenkte å se kampen sittende hadde knapt fått satt seg før jubelen brøt løs, men like raskt som den hadde brutt ut stilnet den - Det vi trodde var et hypertidlig TIL-mål viste seg å være avvinket for offside, men nå begynte vi virkelig å få trua. Kunne vi endelig klare å få en sjelden seier i Telemark?

Optimismen levde, men ble relativt raskt omsatt til frustrasjon. I det klokka passerte seks minutter passerte et innlegg forbi alt og alle i feltet, og traff en hvitkledd kar på motsatt side som fikk en relativt enkel jobb med å smelle inn 1-0.

«Gutan» produserte en del sjanser, men sluttproduktet ble enten for dårlig, eller så leverte Odd-keeperen gode redninger, så da lagene gikk til pause sto det fortsatt 1-0. Flere på bortefeltet valgte å teste kiosken, og i den sure vinden ble idealet til podcasten «Kald Kaffe» raskt oppnådd.

Andre omgang startet, vi som heiet på TIL var fortsatt optimister, men før det var spilt ti minutter lå ballen igjen i mål og hjemmefansen jublet som gale. 2-0, og optimismen rant raskt ut.

TIL fortsatte å prøve, men de helt store mulighetene lot vente på seg. Mot slutten økte presset, men da ballen endelig endte i mål vinket assistentdommeren som sikkert har aner på Gulset for offside. Med to minutter igjen av ordinær tid, og etterhvert tre minutter tillegg var det hele avgjort.

Kampen endte 2-0, spillerne kom bort og beklaget seg og takket for støtten, og etter å ha tatt et bilde av QR-drakt-gjengen satte vi kursen tilbake til Oslo for å få sendt Moddi med en nattbuss til København.