lørdag 12. mars 2022

Ham-Kam - Tromsø 1-0

Startet lørdagen med å tilbringe alt for mye tid i senga, så min opprinnelige plan om å starte dagen med en 1030-kamp ble raskt erstattet av en ny plan om 1200. Ved ankomst Nordstrand oppdaget jeg så at kampen jeg tenkte å se var flyttet til 1300, og dermed kollapset alle planene om å se mer enn én kamp i dag. Ventet litt, plukket opp Arne og Andreas, og satte kursen nordover mot Hedemarken. Etter en pitstop på en gårdsbutikk (Arne kjøpte kjøtt, jeg og Andreas grøntfor) ankom vi Hamar, og etter å ha observert at bensinen her var latterlig billig parkerte vi utenfor stadion og inntok arenaen.

Etter å ha manøvrert oss rundt banen for å få sitte i sola ble vi etterhvert omringet av folk med grønne effekter, og i det avspark nærmet seg dukket plutselig også den engelske banehopperen Darren License opp og hilste takk for sist, som var Grorud-Fram Larvik i 2019. Han og en kamerat hadde tatt en dagstur fra UK for å få krysset av Briskeby på lista si!

Speaker opplyste rett før avspark om at det i dag skulle spilles ikke 2x45, ikke 3x30, men 3x45 minutter fotball! Grunnen til dette var at lagene skulle få gitt flere spillere mer spilletid, og faktisk hadde TIL fått låne tre juniorer fra hjemmelaget som skulle få litt spilletid på tampen.

Ute på banen startet de grønnhvite ganske friskt, men etter omlag fem minutter tok gjestene fra nord mer over spillet, uten at de helt store sjansene dukket opp. I det som var min 100. kamp med «Gutan» måtte vi vente i over 35 minutter før det ble scoring. Dessverre for oss få bortesupporterne var det hjemmelaget som scoret, og som flere ganger tidligere denne sesongoppkjøringen kom målet som resultat av sløvt/slurvete/tabbefylt spill i forsvaret. Uansett sto det 1-0, noe som holdt seg helt til pause.

Like etter hvilen forsvant sola, og temperaturen falt nå så raskt at vi kjapt ble enige om at tredjeomgang fikk være tredjeomgang: Når det var spilt 2x45 kom vi til å anse kampen som ferdigspilt og dra hjem!

Dessverre fikk vi heller ikke stort å varme oss med ute på banen, bortsett fra å endelig få se flere nye bekjentskaper i aksjon i levende live da TIL gjorde en rekke bytter etter en times spill. Spillet var for øvrig preget av manglende presisjon, og et vanskelig gjennomtrengbart hjemmelag, så da dommeren til slutt blåste av andre omgang sto det fortsatt 1-0, og det store flertallet av publikum (som var overraskende tallrike) gjorde som oss tilreisende og forlot stadion, mens det ble gjort klart for en tredje omgang preget av ungdommelighet. Den tredje omgangen skriver Kamma at endte 2-4, så kanskje vi burde blitt der, men det var egentlig ganske godt å sette seg i bilen med varmeanlegget på fullt etter 90 kalde minutter og sette kursen sørover igjen via en bensintanking (Tenk, bensin til under 20 kroner literen!) og en burgersjappe.