søndag 21. november 2021

Vålerenga - Tromsø 1-1

Etter en rolig formiddag tuslet jeg ut av Maria Dehlis vei og tok buss 66 mot Helsfyr. Oppdaget her at VIF har gjort opplegget for bortesupportere betydelig mye dårligere enn før, så jeg måtte gå mye lenger enn vanlig før jeg kom meg inn på stadion og kunne ta plass nede ved gjerdet mot banen for å heie på «Gutan» i nok et forsøk på å få med seg de nødvendige poengene for endelig å sikre neste års eliteserieplass.

Da avspark nærmet seg var vi flere folk på plass på bortefeltet enn jeg kan huske å ha vært på lange tider. I det dommeren blåste i gang hørte man over hele feltet smellene fra bluss som ble avfyrt, noe jeg iallfall ikke kan huske å ha vært med på at skjer fra TIL-supporterhold før. Her er det tydelig at det er nye tider på tribunene!

Det var god trekk i lufta, så det var aldri bekymring for om kampen måtte stoppes pga røyk. Ute på kunstgresset kom TIL godt i gang, og Vålerenga fikk seg nok virkelig en støkk da Runar Espejord driblet omtrent halvparten av alle frammøtte på stadion før han skjøt stolpe-stolpe-ut i det 13. minutt. Som flere har påpekt: Hadde den ballen gått inn, så hadde det nok vært årets mål!

I pausen ble det opplyst at det var solgt 4822 billetter i dag. Det reelle tilskuertallet kan umulig ha vært over 4000, noe som umulig kan være noe VIF er fornøyde med. På bortefeltet fant flesteparten av supporterne nå ut at det kanskje var bedre akustikk lenger opp på tribune, og trakk noe lenger opp. Jeg valgte dog å bli stående nede ved gjerdet, og opplevde iallfall ikke herfra at det føltes som om det ble noe særlig mer trøkk i synginga av flyttinga.

Det var derimot ganske bra trøkk i blussinga også nå.

Seks minutter inn i omgangen ble det dessverre mindre trøkk, da VIF scoret, og mer eller mindre helt overtok spillet. Sakte men sikkert kjempet dog vi rødhvite oss inn igjen, både på tribunen og ute på banen. Med kun ti minutter igjen klarte Tromsøs spillere å få opp et knallangrep, og endelig fikk man hull på byllen. På flere forsøk over flere år var den eneste TIL-scoringen på Intility arena endelig et faktum (I målprotokollen står det ett mål fra før, men det var et VIF-selvmål), så nå ble Adam Örn Arnarson historisk som TILs første målscorer her.

Flere scoringer ble det ikke, selv om begge lag hadde noen fler muligheter inn mot kampslutt, og med 1-1 da sluttsignalet gikk kunne mellomfornøyde supportere for begge lag takke mellomfornøyde spillere for innsatsen, før vi satte kursen hjemover igjen, med visshet om at med uavgjort hjemme mot Stabæk neste helg ville plassen være sikret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar