søndag 5. februar 2023

Stovner - Fagerborg 5-3

Etter å ha hatt familiebesøk store deler av helga tok jeg etter å ha sendt besøket avgårde turen til Manglerud for å se litt innefotball. I hallen her var det nemlig duket for reprise av et av oppgjørene jeg så i serien i fjor, men denne gangen som treningskamp mellom Stovner og Fagerborg.

På plass i hallen dukket først banehopper Ole-Kristian opp like før kampstart, og rett etter fløyta hadde gått var også selveste Futbology-Geir på plass. Jeg vekslet noen ord med begge, og trakk så ned mot banekanten med et håp om å få fotografert litt mens det ennå var litt lys ute å dra nytte av inne i hallen.

Innledningsvis kom begge lag til en del sjanser, men det ble raskt klart for meg at det var de hvitgrønne fra Groruddalen som så sterkest ut i dag. Som om dette ikke var ille nok stilte også gjestene opp med en svært tynn innbytterbenk, og da den første av gultrøyene haltet av banen før det var spilt ti minutter fryktet jeg at dette kunne bli en seig affære. Mindre seigt ble det heller ikke da Stovner satte inn 1-0 like før det var spilt 11 minutter.

Knappe to minutter senere raslet det igjen i nettmaskene bak Fagerborgs målmann, og denne gangen var det et praktskudd fra litt spiss vinkel som sikret 2-0 med 12:55 på min stoppeklokke.

Stovner fortsatte foran omlag 20 tilskuere å dominere, men bortelaget kom innimellom til noen halvfarligheter. Den største sjansen fikk vi likevel da Stovners nummer seks vartet opp med et flott brassespark etter vel tjue minutters spill. Avslutningen snek seg dog like utenfor målstanga, så noen stjerne i margen i målprotokollen ble det ikke.

Like etter at halvtimen var spilt så det ut til at vi skulle få en redusering. En av Fagerborgs spillere ble felt innenfor sekstenmeteren og dagens myndige dommer pekte på straffemerket. Da straffesparket ble tatt reagerte Stovner-keeperen lynraskt, og kastet seg riktig sted og tok ballen i fast grep!

Groruddølene fortsatte å føre an, og på overtid i første omgang fikk de et frispark fra farlig distanse. En noe passiv Fagerborg-keeper kunne ikke annet enn å stå og se dette bli satt i mål, og dermed tok lagene pause med 3-0 i blokka.

Andre omgang kom etter en kort hvil i gang, og nå var det Fagerborgs tur. Det var spilt ganske nøyaktig 45 sekunder da det første målet til bortelaget kom, og i det 50. minutt kom det en ny redusering. 3-2, og definitivt ny spenning i kampen.

Spenningen varte dog ikke lenge. Stovner slo knallhardt tilbake, og i det 52. og 54. minutt økte de på ny ledelsen, så før timen var spilt sto det 5-2.

Med 71:50 på klokka kom det nok en redusering, men det var nok ikke lenger noen som trodde at Fagerborg skulle oppnå annet enn å pynte på resultatet. Da klokka på veggen ble 1630 viste det seg så at halltiden var oppbrukt, og dommeren blåste noe overraskende for oss som ikke var forberedt på dette av kampen etter 80 minutters spill, og med resultatet 5-3.