torsdag 22. september 2022

Trosvik 2 - Rolvsøy 2/Nylende

Endelig var dagen kommet. Jeg hadde lenge irritert meg over at det var én bane i Østfold som manglet å få registrert i Futbology-appen, og etter å ha sjekket og dobbeltsjekket og trippelsjekket var jeg helt sikker på at det det skulle spilles kamp der. Jeg satte derfor kursen sørover, og svingte etterhvert inn ved Trosvikbanen, hvor det var klart for sjuendedivisjonskamp mellom Trosvik 2 og Rolvsøy 2/Nylende.

Foran ca 10 tilskuere, deriblant Trond, Sigbjørn og undertegnede, kom gjestene svært godt i gang, og det var bare spilt to minutter da ballen gikk i nettet første gang for kvelden. 0-1 altså.

På den relativt nye kunstgressmatta som helt nylig var blitt rehabilitert (Ubrukelig olivensteinfyllmasse var byttet ut med furuflis i håp om at det skulle fungere bedre) fortsatte karene i de mørke trøyene (så mørke at dommeren måtte spille med hvit overtrekksvest) å dominere, men etterhvert kom hjemmelaget mer med på notene. I det klokka tikket inn mot tjue minutter kulminerte den gode perioden for rødtrøyene i at en av dem så at Rolvsøy/Nylende-keeperen sto litt langt ute, og lempet ballen avgårde i retning mål. Som planlagt seilte lærkula i en bua over målvakten, og snek seg deretter under tverrliggeren til 1-1.

Etter dette kjempet bortelaget seg tilbake inn i kampen, og tok i det 33. minutt igjen ledelsen, før de sekunder før ferdigspilt førsteomgang økte til 1-3, som også ble pauseresultatet.

Det var ikke stort å ta seg til i pausen, men heldigvis ble spilleoppholdet kort i den kjølige høstkvelden. Ut fra startblokkene i andre omgang var det hjemmelaget som først klarte å skape noe, men veldig farlig ble det ikke. Farlig ble det derimot seks minutter ut i omgangen, men igjen var det Rolvsøy 2/Nylende som scoret, og det sto 1-4.

I det vi nærmet oss timen spilt ble det blåst straffespark, og tross enorme protester fra hjemmelagets spillere sto dommeren på sitt. Straffeskytteren gjorde seg klar, men utførelsen ble ikke stort å skrive hjem om, og i tillegg leverte Trosvik-keeperen bra på sin egen retur, så det ble ingen scoring.

Det tok likevel ikke mer enn vel ti minutter før ballen igjen lå i nettet, og med 1-5 og 19 minutter igjen å spille virket kampen ganske så avgjort. Ni minutter senere kom så også 1-6, før vi i det 83. minutt fikk 1-7.  Etter denne scoringa ble for øvrig en av de involverte spurt fra lagkameratene om kneet tålte det han hadde gjort, så det var ingen tvil om at her snakker vi om deilig nivå på breddefotballen!

Tross at kampen var avgjort og det var kaldt i lufta fikk vi en hendelse helt på tampen med litt temperatur. Etter litt knuffing og kjefting roet det hele seg heldigvis ned, og etter et par minutters overtid ble kampen blåst av med 1-7 på blokka.

Mens aktørene takket hverandre for kampen satte jeg kursen tilbake mot hovedstaden i visshet om at «Prosjekt Østfold» var komplettert (Fortsatt mangler jeg kamper på Tistedalen KG, Østsiden KG, Selbak gress, og Råde gress, men så lenge disse ikke ligger som egne anlegg i appen prioriteres de neppe veldig høyt).