søndag 30. juni 2019

Rommen - Lørenskog 1-2

Da min opprinnelige groundhoppingsplan for dagen falt i fisk pga en utsatt kamp i Hedmark endte jeg opp med å bare ta en liten snartur i nabolaget i stedet. Etter en ettermiddagslur som holdt på å bli for lang våknet jeg et kvarter før kampstart, stappet batterier i kameraene og stormet ut av leiligheta.

Jeg ankom Rommensletta akkurat i tide til avspark, og fikk se et friskt hjemmelag komme til flere sjanser i de første minuttene av kampen. Samtidlig var det liten tvil om at gjestene var et topplag i divisjonen, mens hjemmelaget sliter med ryggen mot nedrykksstreken.

Kampen ble litt preget av varmen, og spillerne ble etter hvert litt varme i topplokket. Etter tjue minutter holdt det på å koke over for flere av hjemmelagets menn da dommeren pekte på straffemerket. Etter en samtale med sin rutinerte assistent fastholdt han at det var straffe, og alle ventet at 0-1 skulle komme. Bom!

Flere både på og utenfor banen snakket om at det var karma som slo tilbake når den tvilsomme straffen ikke ble konvertert til mål, men Lørenskog-spillerne hadde nå skjønt at dette ikke kom til å bli noen walk in the park, dersom de skulle ha tre poeng med seg over kommunegrensa.

Rommen kjempet som løver, og det kom flere store sjanser begge veier, og også flere (avviste) krav om straffespark begge veier. Så, etter 42 minutter klarte endelig Lørenskog å overrumple Rommens forsvar. 0-1.

0-2 kom bare et par minutter etterpå, og denne gangen må jeg si at Rommen-forsvaret kan skylde litt på seg selv. Det virket litt som om spillernes tanker allerede var i garderoben, mens de faktisk trengtes på banen.

Etter pause gikk det faktisk bare tre minutter før hjemmelaget fikk satt ballen i mål, men assistentdommer hadde flagget oppe for en hårfin offside, så det sto fortsatt 0-2.

Lørenskog fortsatte å vise at de var det beste laget, mens Rommen fortsatte å kjempe for å få en scoring, men de måtte vente helt til det var spilt 75 minutter før de fikk uttelling. 1-2, og ny spenning i kampen.

Etter en del skader i andre omgang ble det lagt til nesten seks minutter før gjestene kunne puste lettet ut og juble for tre poeng. På vei tilbake til bilen overhørte jeg for øvrig en samtale hvor en Rommen-spiller ble forsøkt hentet over til naboene Romsås, uten at jeg helt tror han bet på agnet.