fredag 28. juni 2019

Heradsbygda - Åmot 4-3

Kasta meg i bilen etter jobb fredag og satte kursen nordover og etter hvert vestover, mot Ringerike. I Heradsbygda, en forstad til Hønefoss var det duket for sjettedivisjonskamp. Hjemmelaget var gultrøyene i Heradsbygda IL, mens gjestene kom fra Åmot, og bar hjemstedets navn, Åmot IF.

Banen lå idyllisk til i en liten dal, og jeg innså raskt at her kom det til å bli hett. Startet for sikkerhets skyld med litt solfaktor, før jeg satte meg til rette på en benk med god utsikt til banen. Det var ikke noe kiosktilbud under kampen, men ei av hjemmesupporterne hadde med seg ei kanne kaffe og noen pappkrus, så de mest desperate ble redda uansett.

Ute på banen var det lenge ganske jevnt. Gjestene hadde kanskje noe mer ballbesittelse, men de største sjansene var det hjemmelaget som kom til. Da ballen etter et kvarter ble satt i mål var det absolutt ikke ufortjent.

Knappe ti minutter før pause kom kampens neste mål, og denne gangen var det et frispark som endte opp i garnet. Veien inn i mål var for øvrig via tverrligger og keepers rygg, så her handlet det også om å ha litt marginer på sin side.

Jeg hadde alt skrevet klar en tweet om at det var pause da vi fikk et reduseringsmål, og lagene gikk dermed til pause med 2-1 i dommerens bok. Pausen gikk med til å tusle i bilen og hente en varm vaniljecola for å unngå heteslag, samt å spraye seg med myggspray, for etter som sola forsvant bak skogkanten kom det masse småkryp fram.

Etter pause fikk gjestene et tidlig hjørnespark som ble utnyttet på verst tenkelige måte. Hjemmelaget fikk tak i ballen, og kontret inn 3-1. (uten at jeg klarte å få med riktig hele kontringen på video)

Før ti minutter av andre omgang var spilt fikk endelig Åmot ballen i mål, men hadde Heradsbygda hatt litt tur og marginer i første omgang, så hadde Åmot det motsatte nå. Rett før skuddet gikk hadde en Åmot-spiller blitt utsatt for noe ureglementert, og dommeren blåste tidlig. Frispark i stedet for mål var nok en fattig trøst for gjestene.

Vondt ble til verre da kommunikasjonen mellom forsvar og keeper hos de hvitkledde sviktet etter 52 minutters spill, og 4-1 ble satt i mål.

Etter 61 minutter fikk så endelig Åmot satt inn en scoring. Kunne vi få ny spenning i kampen? Med 7-8 minutter igjen viste det seg at vi definitivt kunne få mer spenning. 4-3, og alt lå til rette for en heidundrande finale på kampen.

Så, med fem minutter igjen av kampen kom en tøff takling inne i Heradsbygdas sekstenmeter. Alle forventet straffe, men dommer bare slo ut med armene. Dette fikk det til å koke over for flere av gjestene, og i stedet for straffespark fikk de et gult kort. Jeg overhørte flere med tilhørighet til hjemmelaget diskutere dette etter kampen, og de var overbeviste om at dommeren her berget dem.

Flere scoringer ble det nemlig ikke, og kampen endte 4-3. Heradsbygda kunne feire sesongens første trepoenger, mens gjestene fra Åmot måtte reise tomhendte hjem.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.