onsdag 23. mai 2018

Nesodden - Fremad Famagusta 5-1

I stedet for entrecôte til middag på hotellet jeg var på kurs på, tok jeg onsdagskvelden turen ut til Nesodden for endelig å få komplettert den siste av de tre fjerdedivisjonsavdelingene i Oslo.

Nesodden skulle spille sin første kamp for sesongen på gressbanen sin, så det var med stor spenning jeg kjørte utover de svingete og bakkete veiene til Berger stadion. (Å kjøre utover Nesodden er nesten som å være hjemme for oss fra Nord-Norge!)

Vel framme på stadion var det en prøvelse å finne parkering, da det også pågikk noe barneturnering på kunstgressbanen samtidig, men med litt kreativitet lot det seg gjøre å få plassert bilen uten at den sto i veien for så veldig mange andre. Etter å ha betalt inngangsbillett tok jeg en tur i kiosken, som lå litt unna banen inne på det fantastiske området Nesodden IF har til rådighet på Berger. Her ble det en god vaffel og en forferdelig is, som jeg tok med meg tilbake til stadion.

Etter å ha vært på til nå 11 kamper i mai tok jeg meg i å undres på om det fins en policy som gjør at når man har tribuner på stadion, så _skal_ disse plasseres sånn at man får lav kveldssol rett imot som publikum, så jeg tok ganske kjapt turen rundt banen og opp til en liten bakketopp bak det ene hjørneflagget hvor det var ganske god utsikt, men litt dårlig vinkel.

Jeg fikk herfra se en ganske jevnspilt førsteomgang, hvor det nok var hjemmelaget som hadde et lite overtak, men uten at de klarte å omsette dette i virkelig farlige sjanser.

Det var ikke før like før pause jeg plutselig oppdaget at jeg faktisk så kamp med Norges sannsynligvis mest kjente fotballspiller involvert. Ute på ene siden viste det seg at Fremad Famagusta hadde selveste sjakk-verdensmester Magnus Carlsen på banen!

Da bortelaget fikk straffespark etter en superklønete hands var det antydninger til taktfast roping om at nevnte Carlsen skulle ta den, men det var i stedet lagets nr 86 (som ikke står nevnt på fotball.no, så jeg aner ikke hva han heter) som enkelt satte ballen inn bak hjemmelagets keeper som ellers ikke hadde stort å gjøre i kveld. 0-1 sto seg til pause.

Etter pause tok jeg på nytt turen rundt banen for å slippe unna den grusomme motsola på tribuna, og fikk etter drøyt ti minutter se hjemmelaget utligne på frispark fra 18 meters hold.

Etter dette handlet det meste om Nesodden. Etter halvspilt omgang hadde de snudd fra 0-1 til 2-1, og etter sjakkmesteren ble byttet ut kom også 3-1, 4-1 og til slutt 5-1 i rask rekkefølge. Jeg hadde da måttet bytte over til solsiden igjen, fordi store mengder mygg gjorde det ulevelig i skyggeland på motsatt side.

Speaker på Viking stadion fikk forrige uke kritikk for sin opptreden da laget ledet 5-2 over Sandnes-Ulf. Om speaker på Berger hadde fått med seg dette vites ikke, men han kom iallfall med den legendariske uttalelsen «Hvor mange fingre har jeg? Hvor mange mål har Nesodden? Øh, jeg mener selvsagt hvor mange fingre har jeg på én hånd, jeg har jo ti tilsammen…» til stor forlystelse for det omlag 40 personer store publikummet.


Etter en kjapp prat med lokalavisas utsendte tok jeg fatt på veien tilbake til hotellet, og etter diverse omveier grunnet hamburgere og veiarbeid og gud vet hva kom jeg trygt tilbake og kunne ta kveld og forberede meg på en ny kursdag.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.

1 kommentar:

  1. Meget bra reportasje! Gav virkelig innsikt i forholdene...

    SvarSlett