tirsdag 8. august 2017

Gjerdrum - Skedsmo 2 (2-5)

Endelig bød anledningen seg til å få kryssa av stadion nummer 88 i Groundhopper-appen, og det utvalgte stadion var på Ask i Gjerdrum. Etter en liten kjøretur ut på bondelandet tok jeg plass på den fine lille tretribuna, og oppdaget raskt at flesteparten av de som satt i nærheten av meg var mødrene til Skedsmo 2-spillerne. Speaker ønsket velkommen, etter først å ha levert den klassiske «Hallo? Der blei det lyd ja, så bra!»

Alt etter 5 minutter hadde mødreflokken fått juble to ganger, etter at gjestene i rødt hadde fått to hjørnespark som begge ble effektivt ekspedert i mål. Det andre rakk jeg til og med å få filmet!

Etter de to målene slukna gnisten hos Gjerdrum-spillerne, som de første to minuttene virka veldig tent, noe. Likevel var det ikke ufortjent da de like før halvspilt omgang nok en gang lot gjestene vise hvorfor klareringer lønner seg. Klareringen kom aldri, og til slutt ble ballen satt i mål til 1-2. På dette tidspunktet forlot en av fotballmødrene kampen, og sa at hun trodde det kom til å ende 2-5.

Jeg satt akkurat klar til å begynne å skrive en tweet om at 1-2 ville være et meget fortjent pauseresultat da Skedsmo nok en gang fikk score, og det ble dermed 1-3 til pause i stedet.

Før kvarteret var spilt av andre omgang handser en Gjerdrum-spiller i egen sekstenmeter, men nesten ingen i publikum skjønte hva som skjedde, ettersom INGEN av de gulkkledde protesterte, og det heller ikke var noen jubel blant de rødkledde gjestene. Straffen ble sikkert ekspedert i mål, og det sto 1-4.

Gjerdrums keeper ble ikke lenge etter satt på en stor prøve som han besto greit. Skedsmo kom gjennom med flere mann, første avslutning ble satt i stolpen, andre ble mesterlig reddet til en retur, før den tredje gikk via keeper og i tverrliggeren og ut. Den påfølgende corneren var ikke langt utenfor, men gultrøyene hadde på merkelig vis ridd av denne stormen!

Et lite kvarter før full tid kom så gjestenes femte mål, før speaker kommer med informasjon om at det foreligger femten nystekte vaffelplater, noe som ga hjemmelaget nye krefter, og de satte inn sitt andre for kvelden! 2-5 ble også sluttresultatet, akkurat slik hun som dro tidlig hadde spådd! Noen bør kjøpe oddstips fra henne!

Turen hjem forløp helt udramatisk, til tross for en del kløe fra knottbittene jeg hadde pådratt meg.

Flere bilder fra kampen kan ses på facebook.