lørdag 22. august 2015

KFUM - Grorud 0-3

Tok turen til Ekeberg lørdag ettermiddag for å se en tidlig «seriefinale» i 2. divisjon avdeling 1, hvor KFUM kunne få 9 poengs luke i toppen dersom de vant over Grorud, som på sin side ville havne bare tre poeng bak og dermed i høyeste grad ha heng på toppen dersom de sikra borteseier. Ankom banen i siste liten og fikk dermed begrensete valgmuligheter for hvor jeg ville sitte, og havnet selvsagt slik at en av disse fordømte trafoboksene som belemrer lysmastene på fotballstadioner landet over kom til å dekke store deler av banen for meg.

De første ti minuttene av kampen handla i stor grad om hjemmelaget, men til tross for spillemessig dominans klarte de ikke å framstå virkelig farlige foran Groruds mål. Kanskje det var i protest mot dette en liten knatt i Barcelona-trøye prøvde å storme banen, noe han i siste liten ble stoppet fra å gjøre av sin mor, som like etterpå til milde protester bar ham vekk fra tribunen og bak Groruds mål for å bytte bleier på ham.

Med grunnlag i denne dominansen virka det derfor med nøytrale øyne (og sannsynligvis også for hjemmefansens øyne) noe ufortjent da Groruds Kevin Mankowitz satte inn 0-1 etter et knapt kvarter. Da 0-2 kom fra lillebror i Kastrati-fotballfamilien, Fisnik, like etterpå var vi nok flere som gned oss i øynene og lurte på hva som skjedde i forsvaret til KFUM.

Det mest spennende som skjedde resten av omgangen var at like før pause ble telefonen skutt ut av hendene mine av en ball på villspor akkurat i det jeg skulle legge ut et bilde fra kampen på Instagram. Ingen skade inntruffet, men jeg ble god og varm på fingrene!

Da andre omgang startet var Grorud langt mer med enn de hadde vært første del av første omgang, og utover i omgangen ble resultatet langt mer rettferdig enn det hadde virka til pause, og da vi over 420 som var tilstede fikk se Preben Mankowitz (Kevins bror?) sette inn 0-3 fortsatt uten at KFUM hadde klart å produsere noe virkelig farlig virka det klart at dette kom til å bli borteseier.

Kampen ebba ut med 0-3 noen minutter senere enn planlagt etter en skade som tok litt tid like før full tid, og det ble dermed ny spenning i opprykkskampen i divisjonen, noe Jan Bøhler feira ved å ta lagbilde av Grorud-laget.