tirsdag 8. september 2020

KFUM - Tromsø 1-1

Hadde ikke forventa å få sett noen kamp denne uka, men tilfeldigvis slang jeg innom KFUMs hjemmeside mandag formiddag og oppdaget at det nå var åpent billettsalg. Løp og kjøp, tenkte jeg, og fyrte i gang vipps.

Tirsdag ettermiddag gikk så kursen til Ekeberg, hvor jeg møtte et par medsammensvorne, og vi tok plass på ståfeltet lengst bort fra hjemmesupporterne. For anledningen stilte vi alle i «sivil», siden det strengt tatt ikke var lov med bortesupportere.

Kampen startet litt tungt for Gutan, og jeg var alt noe bekymret da det etter knapt ti minutters spill kom en grusom tabbe i forsvaret, som gjorde det enkelt for vertskapet å gå opp i 1-0.

Dessverre virket det ikke som om dette var det sparket de for anledningen sortkledde trengte i ræva for å skjerpe seg, og resten av omgangen handlet det aller meste om hjemmelaget. At det fortsatt bare sto 1-0 da dommeren blåste til pause var nesten mirakuløst!

Vi i bortekontingenten var skjønt enige om at noe måtte gjøres, og det var tydeligvis også trener Helstrup, for da andre omgang ble blåst i gang var Sakarias Opsahl byttet inn. Dette var virkelig en genistrek. I løpet av noen få minutter av andre omgang hadde han bidratt mer enn hele laget virket å ha gjort gjennom første omgang, og etter 52 minutter kunne vi forsiktig juble for utligning etter et hjørnespark. Hvem som scorte, spør du? Sakarias Opsahl!

Resten av omgangen var TIL langt mer med enn de hadde vært i første omgang, uten at jeg vil gå så langt som til å friskmelde lagets spill. Begge lag fikk noen muligheter til å avgjøre det hele, men da dommeren blåste av etter fire minutters overtid var det fortsatt 1-1, og det var bare å sette kursen hjemover, mens scoringene i kampene som startet en halvtime senere enn vår (Som hadde avspark 1730 grunnet labre flomlys på KFUM Arena) tikket inn og gjorde at ett poeng faktisk ga økt luke på tabelltoppen!