lørdag 12. september 2020

Bærum - Egersund 1-1

Med fare for å bli beskyldt for å ha blitt Egersund-supporter satte jeg turen vestover til Sandvika, for å se laget fra «Okka by» spille for andre kamp på rad. Vertskap var Bærum SK, som jeg tidligere kun hadde besøkt som bortesupporter for seks år siden, så det var definitivt på tide med et nytt besøk på Kadettangen.

Ved ankomst møtte jeg en Egersund-supporter og hans Trysil- og Brann-støttende kompis. Sistnevnte viste seg å være aktiv banehopper, så vi utvekslet Futbology-brukernavn og la hverandre til der før kampen startet.

Fra avspark tok gjestene straks tak i kampen, og gjentatte ganger kom rogalendingene til store sjanser. Scoringene lot dog vente på seg, faktisk måtte de vente helt til det 38. minutt før den kom, og da etter at en av hjemmelagets forsvarsspillere hadde gjort en feil som medførte straffespark. 0-1.

Etter hvilen var det tydelig at hjemmelaget hadde bestemt seg for at de skulle ikke tabe uten å by på motstand, og de var klart friskest de første minuttene ut fra start. Hardt arbeid belønnes, sies det, og etter seks minutters spill i andre omgang var det nettopp det som skjedde. Et hjørnespark ble hamret i mål av Markus Kaasa, og det sto 1-1.

Etter dette kom gjestene mer inn i kampen igjen, men lenge var det fortsatt hjemmelaget som kom til de største sjansene. Aller størst var kanskje en corner «alle» trodde ble skrudd rett i mål, men som endte hårfint utenfor. Et friskt pust i Bærums-laget var dagens debutant, Frederic Storødegård (som jeg første gang la merke til i denne kampen), som med høy toppfart til stadighet laget uro i de bakre rekker hos bortelaget.

E.I.K. satte inn en voldsom sluttspurt, og kom til et par enorme sjanser på tampen av kampen, og de ble ikke noe mindre av at en bæring fikk sitt andre gule kort og måtte se overtidsminuttene fra utenfor banen.

Etter omlag fire minutter hørte endelig dommeren på en fortvilet bærums-supporter Massimo sine mange bønner om å blåse av, og det endte med ett poeng til hvert lag, noe hjemmelaget nok skal være mest fornøyde med etter den dominansen Egersund viste før pause.