lørdag 16. september 2017

Åssiden - Svelvik 3-0

Siden jeg ikke kom til å få sett noe live fotball senere i helga pga andre forpliktelser tok jeg turen til Drammen fredag kveld for å se oppgjøret mellom Åssiden og Svelvik. Åssiden åpnet denne kvelden sin nyoverhalte kunstgressbane, og matta så virkelig strøken ut.


Ved ankomst krydde det av folk, siden det hadde vært åpningsfest for banen med diverse aldersbestemte kamper og annet, før kveldens hovedattraksjon, fjerdedivisjonskampen.
Hjemmelaget må være et av få fjerdedivisjonslag med en supporterklubb som både stiller med tifo og pyro, og når jeg så de blårutete effektene kom jeg på at jeg faktisk hadde lagt merke til Ligoboys på bortekamp en gang før. Lagt merke til ble for øvrig også undertegnede, sammen med Svelvik-supporter og fasadeklatrer Kim Rolund:

Kampen starta med et klart overtak til hjemmelaget, og da de scora etter 26 minutter mistenkte jeg at det kom til å bli en tung aften for gjestene fra litt uti Drammensfjorden. (Underveis fikk vi prøve å hjelp en fyr som deltok i quiz hos P4, og gjennom vår hjelp sikret seg et gavekort!)

Hjemmelaget fortastte å dominere det som skjedde på banen, men de fikk sannsynligvis litt hjelp av dommeren da gjestene ikke fikk frispark på 18 meter etter ca førti minutter, så de blåstripete fikk kontre slik at en av gjestenes forsvarsspillere måtte ty til så ulovlige midler at han fikk rødt kort. Det røde kortet var utvilsomt riktig, men man kunne ikke klagd dersom det hadde blitt frispark først,  så kontringen aldri hadde kommet.
Etter pause ble det aldri noen stor spenning, og etter 20 minutter fikk hjemmelaget straffespark, før de noen minutter senere scoret også nummer tre. Heldigvis ble det ikke flere mål etter dette, for det virket som om hjemmesupporterne hadde gått tom for røykbokser, samt at trekken i lufta gjorde at all røyken la seg i en sky ute på banen.

Jubelen var stor da det også kom meldinger om at divisjonens topplag Hallingdal var i ferd med å få juling på bortebane, slik at oppgjøret dem i mellom neste helg blir mer eller mindre en ren seriefinale!

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar