tirsdag 19. september 2017

Grei - Romsås 4-2

Etter grundige overveielser tok jeg i kveld turen til Greibanen for å se kamp, og samtidig få ordnet opp i en liten dårlig samvittighet. Det hadde seg sånn at mitt forrige besøk på denne sjarmerende banen bare varte i én omgang, fordi kampen var flyttet en time fram uten at jeg hadde fått det med meg. Nå fikk jeg endelig sett en hel kamp, og slipper å skjemmes over at den ligger inne på groundhopperlista mi.

Ved ankomst var det treninger og aldersbestemte kamper over hele banen, og et yrende folkeliv, akkurat slik det skal være, men da klokka passerte åtte ble banen kjapt rydda og gjort klar for kveldens kamp, der Grei tok imot de orangekledde fra Romsås.

Det ble kjapt klart at dette var en kamp mellom topp og bunn, og topplaget Grei var også de første som fikk ballen i mål, før det var gått et kvarter. Skuffelsen var stor blant de fleste av de omlag 70 fremmøtte da det ble klart at det var vinket for offside. Like etterpå fikk hjemmelaget et frispark fra ca 30 meter, dette ble stoppet med armen fra en av Romsås-spillerne i muren, og det frisparket dette resulterte i ble satt i mål! Fortjent 1-0.

Fotball handler likevel ikke alltid om hva som er fortjent eller ikke. Knapt ti minutter senere var Romsås inne i sin klart beste periode i hele kampen, og plutselig hadde den store spissen med nummer 33 overlistet de blås offsidefelle, og det sto 1-1!

Ti minutter etter dette var det igjen tid for scoring. Gjestenes keeper leverte først en prestasjon hvor han både var god og heldig, før hjemmelaget klarte å skyte fra ekstremt spiss vinkel og overrumple ham så det ble 2-1. 3-1 kom på et selvmål fem minutter før pause, og umiddelbart før pause kom også 4-1.
Andre omgang ble en relativt begivenhetsløs affære, selv om det mot slutten ble litt høy temperatur, både på banen og på tribuna. (På et tidspunkt gjallet det «Er det bare dødsfall som gir gult kort hos denne dommeren?» over banen). Ti minutter før slutt fikk Romsås en liten energiinnsprøytning da de klarte å redusere til 4-2 etter først å ha rystet Grei , men dette ble ikke mer enn en pynting på resultatet.

Hjemmepublikum fikk dermed juble for at Grei hadde tatt over tabelltoppen i divisjonen, og med 3 poengs luke til Lommedalen skulle alt ligge til rette for en spennende høst på Rødtvedt!