søndag 28. juli 2019

Tromsø - Bodø/Glimt 1-3 (Reisebrev fra Vesterålen)

Etter et par ukers fotballferie var det endelig duket for litt fotball igjen. Det var riktig nok bare en treningskamp, men når «Slaget om Nord-Norge» nok en gang skulle spilles på idylliske Bleik på Andøya var jeg jo bare nødt å sette kursen nordover for å besøke min gode venninne Linn som har bosatt seg nettopp der.

Ankom i gråvær torsdag kveld, men alt fredag var det blitt bedre, men fortsatt lot sola vente på seg. Fredag ankom også TIL-spillerne øya, og etter ei lita treningsøkt var det duket for fotballskole i regi av SK Høken, med spillerne som instruktører. Noen fler bilder fra det kan du se her.

Lørdag hadde sola endelig jaget vekk havtåka, og jeg satte turen opp i de bratte liene bak Bleik for å få tatt litt fler bilder, etterpå stakk jeg og bivånet TILs trening. Bildene jeg tok på fjelltur kan du se her. Etter treninga var det tid for grilling, og etter litt deilig grillmat satte vi kursen tvers over øya til Dverberg, hvor det lokale teaterlaget hadde kavalkadeforestilling for å feire at de hadde mottatt kommunens kulturpris. Noen bilder fra det kan du se her.

Screenshot: Nordlys/Direktesport
Da søndagen opprant hadde jeg og Linn planlagt et stunt før avspark med spilling av klubbhymner. «Bodø-Glimt førr evig» og «Hjertet mitt har æ i Tromsø» for to tromboner ble godt mottatt av de fremmøtte. (Jeg har dessverre ingen gode videoer eller bilder av dette. Tar gjerne mot hvis noen andre har.)

Da kampen kom i gang prøvde «Gutan» tidlig å utnytte den kraftige men uberegnelige medvinden de hadde, men dessverre tok de gule fra Nordland raskt over initiativet i kampen, og herfra og inn skulle det meste handle om dem.


Glimt var simpelthen bedre i alle faser av spillet, og det var langtfra ufortjent da de tok ledelsen 0-1 litt ut i omgangen. TIL, som slet med svært tynn tropp fikk en del dødballer fra farlig posisjon, men heller ikke disse ble utnyttet godt nok.

0-1 til pause er ikke jordens undergang, så etter et lite spilleoppdrag med Bleik Musikkforening var det med ny optimisme jeg tok plass ved banen for å heie fram TIL. I pausen hadde trener Simo Valakari valgt å bytte keeper, og Gudmund Kongshavn klarte på spektakulært vis å gjøre en tabbe som ga en gulkledd spiller så enkel jobb med å sette inn 0-2 at «bortelaget» nesten ikke gadd feire.

Da også 0-3 kom på en corner mens jeg sto i motsatt ende for å kjøpe en naken hamburger fra Høkens golfgruppe skjønte selv jeg at det neppe ble noen TIL-seier i sola på Bleik. Apropos sol, det var helt deilig å befinne seg på et sted som hadde solsteik uten å være ubehagelig varmt. I resten av landet var det denne helga hetebølge, mens jeg kunne nyte behagelige 15 grader i skyggen.

Like før kampen var over fikk Mushaga Bakenga satt inn et trøstemål, og det hele endte 1-3. For flesteparten av de flere hundre frammøtte var det litt trøst i det at bleikværing Lasse Nilsen hadde vært en av TILs beste spillere i kampen, mens jeg selv kunne trøste meg med å ha vunnet ny TIL-trøye i lotteriet!


Jeg takket både fotballvertskapet Høken og øvrig vertskap Linn for selskapet gjennom fine dager ytterst mot havet, og satte kursen sørover. Mitt opprinnelige mål var Narvik stadion hvor det skulle være andredivisjonskamp senere samme kveld, men etter bl.a. å ha havnet bak en saueflokk slo jeg fra meg denne planen og tok i stedet ferga over Ofotfjorden med Nordsjona som neste destinasjon.

Flere bilder fra søndagen kan du se på facebook.

1 kommentar: