lørdag 13. juli 2019

Nardo - Moss 4-0

Etter en kvikk kjøretur fra Oslo på vei hjem på sommerferie tok jeg en mellomlanding i Trondheim. (Gjett hvilket bilmerke han som sto for de hasardiøse forbikjøringene mellom Tynset og Kvikne hadde.) Etter å ha dumpet bilen i innkjørsla til søstra mi hoppa jeg på en buss i retning Nardo, hvor det var duket for en real sekspoengskamp på Nissekollen park.

Jeg var alt for tidlig ute, så naturlig nok var jeg førstemann på  plass på tribuna, men ikke lenge etter meg ankom to Moss-supportere som hadde kjørt hele veien fra Østfold for å se kampen. Speaker påpekte ei stund før avspark at han håpet det dukket opp litt publikum, selv om det også var en del andre arrangementer i Trondheim denne dagen. (Litt lenger ned i bakken fra Nissekollen spilte RBK mot Viking, mens senere på kvelden spilte Metallica i Granåsen). Før det braket løs på banen kom det litt folk, og tilsammen var det nok oppimot hundre frammøtte.

Fem minutter ut i kampen var gjestene fra Moss først ute med å få ballen i nettet, men assistentdommer hadde vinket for offside, noe kjendissupporter «Hjælmen» høylytt ga uttrykk for hvor lite enig han var i. Det kom stadig nye meldinger fra ham, men han kunne lite gjøre med at Nardo etter ti og et halvt minutt tok ledelsen på det som i praksis var deres første sjanse.

2-0 kom under ti minutter senere, men nøyaktig tid er det ingen av oss på tribuna som vet. Speaker påsto at kampuret var omlag to minutter feil, noe Tore Schjølberg som også var på kamp nektet å gå med på. Etter omlag en halvtimes spill ble uret iallfall feil, nå stoppet det nemlig på 30:00.

Litt under ti minutter før pause fikk mossekråkene på nytt ballen i mål, men nok en gang ble det blåst fordel Nardo. Neste scoring kom ikke før like før pause, da Nardo snappet opp en Moss-corner og effektivt fikk kontret inn 3-0. Pause, og kampuret startet igjen.

Da andre omgang startet startet også kampuret, og nå oppførte det seg slik det skulle hele omgangen, men utenom det skjedde det ikke veldig mye å skrive hjem om. Moss presset og presset på for redusering, og ble mer og mer frustrerte da det samme hva de prøvde ikke lyktes. Samtidig kom Hjælmen stadig med friske meldinger fra tribuna til dommere og motspillere. Innimellom hørte vi hoiing fra det andre stadionet nedi bakken hvor det ble vartet opp med haugevis av mål, men jubelen lot vente på seg på Nissekollen.

På overtid fikk Nardo igjen ballen i mål, og kampen endte dermed 4-0, i en kamp hvor hjemmelaget var minst like effektive som det gjestene hadde vært ineffektive. Tre viktige poeng for trønderne, mens de gulsvarte dro skuffet hjem.