søndag 29. april 2018

Strømsgodset G19 - Tromsø G19 3-0

Etter å ha forlatt Sarpsborg svingte jeg innom Oslo og plukket opp min medsammensvorne, Arne, og fortsatte vestover mot Drammen for å heie på «unggutan» i deres kamp mot Strømsgodsets talenter i den nasjonale G19-serien.

Etter å ha inntatt et solid måltid på Bragernes satte vi kursen over elva, og fant etter hvert både plass å parkere ved stadion og en vei inn til tribuna (Det siste var vanskeligst, det var ikke akkurat tilrettelagt for publikum på denne kampen).


Sammen med 4-5 andre (Som jeg mistenker alle hadde familiære bånd til noen av TIL-spillerne) prøvde vi etter beste evne å heie de rød- og hvitstripete fram til seier, og jubelen var stor da Godsets keeper rotet voldsomt like utenfor 16 meters-streken, og en TIL-spiller kunne runde ham og sette ballen i mål.

Dessverre gjorde dommeren her en enorm tabbe, og annullerte målet og ga i stedet gult kort til keeper og frispark for hands. Frisparket gikk dessverre over mål, og resten av omgangen var nok TIL et lite knepp kvassere, men uten å klare å få ballen i mål flere ganger.

Etter pause hadde drammenserne stilt opp trøkket et hakk, og før omgangen var halvspilt sto det 0-3 på … nei, det sto ikke på tavla, fordi den var ikke i drift.

Resten av omgangen kjempet Tromsø-spillerne som løver for å prøve å redusere, men det ville seg ikke. Når Godset i tillegg gang på gang fikk hjelp av en assistentdommer som tilsynelatende kun markerte offside basert på spillernes reaksjoner så ble det tungt.

Kampen sett under ett var det ingen dårlig kamp av tromsøværingene, men den første halvdelen av andre omgang var dessverre så langt under pari at det nok må sies å være et fortjent tap. Når det er sagt må det også sies at mye kunne vært annerledes hadde ikke dommeren tatt fra dem det målet de rettmessig skulle hatt.

Jeg skjønner at også dommere trenger en utviklingsarena, men likevel satt jeg etter denne kampen igjen med et inntrykk av at den utviklingsarenaen kanskje bør være noe annet enn den nasjonale G19-serien.

Når det gjelder TIL-spillerne var det flere av de som spilte jeg virkelig ser fram til å følge i årene som kommer, og som jeg forventer at med hardt arbeid vil spille seg inn på A-laget!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar