søndag 13. oktober 2019

Varteig - Borgen 2 (4-6)

Etter gårdagens fuktige affære var det med en viss spenning jeg startet søndagen med å kikke ut under persienna på soverommet for å identifisere dagens vær. Til min store glede var det strålende, og etter litt søk på mulighetene bestemte jeg meg for å holde meg til den opprinnelige planen, og sette kursen mot Østfold og sjettedivisjonskampen Varteig - Borgen 2.

Etter en lite hendelsesrik kjøretur langs Øyeren og gjennom indre Østfold (Høydepunktene var et metalldetektorstevne ved Gan og enorme mengder jegere i Rakkestad) kom jeg fram til Varteig. Det jeg fant her var en nydelig gressbane, et flott klubbhus med ei kioskluke, og attpåtil benker for tilskuerne.

Den klare høstsola lindret litt effekten av den sure vinden som kom inn over banen, men etter avspark ble det raskt klart at vinden påvirket spillet. Motvindsutsparkene stoppet til stadighet opp i lufta, men det var nok ikke medvinden som gjorde at det var de brunkledde som kom til de første målsjansene. I det fjortende minutt fikk vi så kampens første scoring etter litt passivitet fra hjemmelagets forsvar, og det sto 0-1.

Denne stillinga holdt seg dog ikke mer enn sju minutter. En av hjemmelagets spillere utlignet, og vi var like langt. Ikke lenge etter kom Varteigs nummer 6 på et av sine mange svært gode raid. Etter å ha herjet seg gjennom gjestenes venstrekant og inn foran mål var det en utrolig redning på strek som avverget ledelse til hjemmelaget. Det føltes nok derfor ekstra tungt da gjestene igjen tok ledelsen like etterpå etter et nytt fint angrep.

Med 33 minutter på klokka ble så en Varteig-spiller felt innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket. Straffeskytteren gjorde ingen feil, og igjen var det likt i dommerens bok.
Tre minutter senere tok så hjemmelaget for første gang i kampen ledelsen, til glede for flesteparten av de omlag 10 tilstedeværende. Målet var et resultat av totalt kaos foran BIL2-målet, hvor returen fra et skudd i stolpen traff hodet til en av Borgen-spillerne og spratt i mål!

Litt før pause ble så veien til seier plutselig mye tyngre for VIL. En av spillerne fikk rødt kort etter en liten hodemist, men tross dette var det siste som skjedde før pause en ny stor sjanse til hjemmelaget. Med 2-3 på scoringskortet gikk jeg til kiosken og testet både pølsekokeren og vaffeljernet. (Begge fikk ståkarakter)

Etter pause gikk det ikke mer enn fire minutter før gjestene utlignet, og nå begynte flere på begge lag å bli småhissige. Flere litt sene taklinger endte med munnhuggeri og knuffing, og dommeren kunne nok trygt delt ut flere gule kort dersom han hadde villet.

Litt etter timen var spilt tok så gjestene igjen ledelsen, men på nytt tok det bare minutter før utligningen kom, så etter 67 minutters spill sto det 4-4. Begge lag hadde så i noen minutter flere store sjanser, før det endelig kom en scoring med et knapt kvarter igjen av kampen. Dessverre for den utrolig fotballinteresserte hunden som hadde møtt opp var det gjestene som jublet for 4-5 etter et skikkelig kokosmål.

Drøyt fem minutter før slutt kom så kampens villeste scoring, da en av de brune leverte intet mindre enn en brasse fra kort hold! 4-6, og tross at Varteig fortsatte å prøve ble det for tøft å komme tilbake igjen med bare ti mann, så etter noen minutters overtid ble det klart at dette ble sluttresultatet.