tirsdag 22. oktober 2019

Skogstrand - Drøbak/Frogn 2 (3-2)

Etter en liten ettermiddagsdupp etter søndagens strabasiøse Stavanger-tur tok jeg mandag kveld turen til Østfold. Etter å ha vurdert flere muligheter endte jeg med å taste inn «Skogstrandbanen» i Google maps, og jeg kom fram dit ei stund før avspark i oppgjøret mellom Skogstrand og Drøbak/Frogns andrelag.

Etter å ha bivånet slutten av en miniputt-trening (Hvor et av høydepunktene var en pjokk med «11 James» på ryggen som scoret på en straffe mot et mål med fire keepere i, og feiret ved å løpe rundt som en gal og rope «Harry Kane, Harry Kane») kom kampen i gang, og etter en ganske jevn start begynte etter hvert gjestene fra badebyen å ta litt grep. Det føltes derfor ikke på noen måte ufortjent da de etter 13-14 minutter satte inn 0-1. Til hjemmelaget har jeg ikke annet å si om denne scoringen enn at det lønner seg ofte å klarere…

Etter dette hadde DFI2 en svært god periode, og det føltes nok for dem veldig urettferdig da det ble utlignet i det 21. minutt. Var utligningen urettferdig, så var det som skjedde i det stadionuret bikket fra 21:59 til 22:00 enda verre. En feilpasning i de rødes forsvar ble snappet opp, og nådeløst plassert forbi keeper og i mål. 0-1 var blitt til 2-1.

Spillet fortsatte å bølge fram og tilbake gjennom omgangen, men mer scoringsjubel ble det ikke før gjestene noen minutter før pause fikk et frispark som endte opp i målnettet. Jubelen ble dog raskt avbrutt av ukvemsord fra benken, da det viste seg at AD hadde flagget i været for offside. Det er dessverre helt umulig å se på min video om dette var en riktig avgjørelse.

Pausen ble brukt til en helt ekstremt nystekt dobbel dose vafler, og så braket det løs igjen. På vei tilbake til benken erklærte Drøbak-treneren at nå når han hadde fått seg ei pølse, så ble det seier. Samtidig viste han (antagelig ubevisst) at Follo ikke er 100% integrert i Østfold fotballkrets. Han valgte nemlig pølse i lompe, og ikke pølse i vaffel.

Utover i omgangen kom etter hvert Skogstrand til en del helt vanvittige sjanser, og blant annet ble et skudd fra kort distanse på mirakuløst vis blåst over mål. Nok en gang føltes det nok dermed tungt for det førende laget da det kom en utligning, denne gangen på et flott skudd, og med 27 minutter igjen av kampen var vi like langt.

Like etterpå kom det en ny kontroversiell dommeravgjørelse. Etter litt kriging i feltet endte det hele med at en av Drøbak-Frogns spillere kastet ut en fot etter ballen, som trillet fint inn til keeper en meter unna. Denne plukket opp ballen, og alle hjemmelagets menn ropte ut om tilbakespill. Dommer slo ut med armene, og det var i noen sekunder svært dårlig stemning.

Rett før kvarteret gjensto av kampen hadde så Skogstrand et hjørnespark som endte i totalt kaos i feltet, og ut av dette kaoset kom plutselig en scoring. 3-2!

Skogstrand ble etter hvert ganske kyniske i sitt forsøk på å beholde ledelsen, og rett før full tid ble en av de gulkledde belønnet med sitt andre kort i samme farge som egen trøye. Han fikk dermed også se et kort som var i motstanderlagets farge, etter at han hadde slengt ut foten og vippet en ball som alt var passert sidelinja ut over gjerdet så det kom til å gå ekstra tid før spillet kom i gang igjen.

Tross reduksjonen til ti mann holdt hjemmelaget ut, og kunne feire tre poeng da dommeren blåste av etter noen minutters overtid.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.