søndag 2. juni 2019

Grorud - Kjelsås 1-1

Etter at mine opprinnelige planer for dagen hadde brutt totalt sammen ga jeg like godt opp og tok nok en tur i nabolaget, hvor det skulle være toppoppgjør i andredivisjon. Før helgas runde var situasjonen slik at med borteseier ville Kjelsås rykke litt fra i toppen, mens med hjemmeseier ville Grorud være a poeng med Kjelsås.

I et tiltagende regnvær inntok jeg stadion, og hilste på Kjelsås-keeperen, den gamle Stålkam-spilleren Erik Sivertsen, da han gikk fra oppvarming til garderoben som for tiden ligger i en brakkerigg et stykke unna.

Da klokka bikket seks kom lagene og dommertrioen tilbake på banen, og kampen kunne starte. Det var hjemmelaget som startet friskest, og også i resten av første omgang var det de som kom til de største sjansene. Mål klarte de derimot ikke å skape. Gjestene fra Grefsen, på sin side, framsto for meg litt nølende når de vant ballen høyt i banen, og heller ikke de ordnet noen mål. Lagene gikk derfor til pause med 0-0.

I pausen hadde Groruds fotballfitness-gruppe satt sammen en spilleliste med «Livet» som tema. «Jag vill tacka livet», «Levva livet»,  «J'aime la vie» og «Aldri i livet» kom som perler på snor før lagene kom tilbake, og speaker leverte en feedback-bonanza som ville gitt lydteknikere over hele verden mareritt.

Kjelsås gikk ut i hundre etter pause, og da gikk det selvsagt bare litt over tre minutter før Grorud scoret. 1-0, og stor jubel blant deler av publikum (Jeg fikk faktisk inntrykk av at det var flere borte- enn hjemmesupportere til stede).

Kjelsås fortsatte å trykke på, mens Grorud nok gikk litt over i et modus hvor de mest av alt ville forsvare ledelsen de hadde tatt. Kjelsås fikk like etter at timen var spilt frispark fra en kjempeskummel posisjon, ca 17 meter fra mål. Dette gikk i muren, og endte hos egen keeper.

Ikke lenge etter dette ble det skikkelig ampert, etter en takling på midtbanen som ikke var helt i henhold til spillereglene. Etter litt knuffing og et par mann som måtte holdes tilbake gikk det heldigvis over uten at det virkelig utartet.

Med litt over et kvarter igjen av kampen kom det endelig nok en scoring, og denne gangen var det de som hadde reist lengst for å se kamp som kunne juble. Grorud klarte aldri å få klarert en ball skikkelig, og til slutt ble den kriget inn i mål. 1-1, og like langt.

Resten av kampen var det nok Grorud som var det førende laget, men dette tror jeg i stor grad skyldtes at gjestene var fornøyde med ett poeng. Da dommeren etter noen minutters overtid blåste av kampen var det iallfall for meg tydelig at de gulblå var klart minst fornøyde med resultatet.