onsdag 30. juni 2021

Vingar - GBK Lillehammer 2-5

Satte i dag kursen nordover etter jobb, og etter å ha forsert en grusom kø fra Olavsgård til Berger (i likhet med i fjor på denne tida) krysset jeg etter hvert grensa fra Viken til Innlandet. Jeg var ute i god tid, og benyttet anledningen til å kjøre østsida av Mjøsa fra Moelv til Lillehammer, før jeg svingte sørover igjen og ankom Vingnes. Etter noen voldsomme oppoverbakker fant jeg et flott lite breddestadion hvor Vingar IL skulle være vertskap for en treningskamp mot «demokratiprosjektet» Gudbrandsdølenes Ballklubb Lillehammer.

GBK hadde på forhånd lovet kake, og sto for det de lovet. Like etter de ankom stadion strenet trener og en til representant fra klubben mot meg med et stykke rullekake med krem, og jeg fikk også et flott krus. Stor stas! Som dere kanskje merket har jeg omtalt klubben som et demokratiprosjekt, da både formasjon og hvem som skal bekle de ulike rollene i formasjonen avgjøres gjennom online avstemninger. I dag hadde for eksempel internettet bestemt at det var keeperen som skulle ta frispark og cornere, så da ble det sånn. Han fikk noen seige returløp utover i kampen!

For hjemmelaget var dette første treningskamp siden 2019, så det var en del bekymringer ute og gikk både om timing, teknikk og treningsgrunnlag. Det var også kjent at flere av spillerne på GBK hadde erfaring fra noe høyere nivå, så det var flere av de rødkledde som var litt bekymra for hvordan dette skulle ende.

Ut fra start var det ikke noen umiddelbar forskjell på nivået å se, og det var faktisk hjemmelaget som tidlig kom til den første gode avslutningen. GBKs keeper var dog på jobb, og scoring ble avverget.

Etter atten og et halvt minutt kom så bortelagets keeper igjen opp for å slå et frispark, og på elegant vis ble dette hælflikket i mål til 0-1! Stor jubel, og attpåtil en video på twitter.
Nøyaktig fire minutter senere kom også 0-2, før reduseringen til 1-2 kom to minutter etter det igjen. Jeg begynte nå å lure på om vi kom til å få en målorgie av de sjeldne, men etter denne intense perioden roet det seg litt ned ute på gresset, og det sto fortsatt 1-2 da lagene tok pause.

Etter en kort pause begynte det å regne omtrent samtidig som spillerne igjen entret gressmatta. Tilskuertallet sank da fra omlag femten til ca seks, hvorav fem av oss klumpet oss sammen på hjemmelagets innbytterbenk i et forsøk på å få tak over hodet. Vi fikk herfra se en GBK-spiller gå i bakken foran Vingars keeper og dermed skaffe seg et straffespark. Dette ble effektivt ekspedert i mål til 1-3.

I pøsregnet fikk vi som fortsatt var igjen (Blant annet en ikke ukjent skihopper med snurrebart som ble forsøkt vervet til å spille for Vingar, men måtte skuffe de som maste med at det nok måtte vente til etter han hadde lagt opp) se naturen komme med en fargesprakende pridemarkering. Like før det var spilt sytti minutter kom så Vingar til nok en redusering. Kunne det bli litt spenning mot slutten, selv om gjestene hadde virket å ha ganske god kontroll til nå?

Noen minutter senere bidro jeg i leting etter en ball som hadde forsvunnet i et kratt bak mål, og fikk dermed ikke med meg hva som skjedde før jeg så at Vingar sto klare for å ta avspark på midtbanen. Det var altså scoret 2-4. (Ballen ble for øvrig funnet delvis under en stabel med noe trevirke).

Med under ti minutter igjen å spille kom så kampens store nedtur. En av de rødkledde var involvert i noe foran mål, og ble plutselig liggende og vri seg i smerter. Etter å ha fått ham av banen ble det klart at han måtte kjøres rett på legevakta med en skade i ankel eller legg. Håper det viser seg å ikke være noe som holder ham ute lenge.

På overtid fikk GBK satt inn ennå et mål som ble feiret først i knestående og deretter med kyssing av klubbmerket, og umiddelbart etter nytt avspark var tatt blåste dommeren av så vi kunne komme oss hjemover i håp om å bli tørre igjen.