lørdag 15. august 2020

Grorud - Tromsø 2-0

Da jeg mandag var på Strømmen på kamp avtalte jeg samtidig at jeg skulle få fotoakkreditering til kampen der mitt kjære TIL skulle komme på besøk til Groruddalens stolthet. Tok derfor glad til sinns turen opp i den nordlige dalsida og entret stadion. Fikk utlevert fotovest og hilst på spillere og støtteapparat før kampstart nærmet seg.

Det var en utrolig varm ettermiddag, men heldigvis hadde det tordnet fra seg torsdag kveld, så det var betraktelig freshere ute enn det hadde vært dagen før. Varmen var likevel så sterk at det var deilig å få kloa i litt solfaktor 50 og klæsje på armene og i topplokket.

Alt etter 8 minutter fikk en Grorud-spiller en smell som fordret noe behhandling, hvilket førte til en av de tidligste drikkepausene i en kamp jeg har sett noensinne. Selv fikk jeg plutselig utdelt en saftis, noe som var utrolig deilig å få kjølt ned systemet med.

Begge lag kom til flere store sjanser før hvilen, men til flesteparten av de fremmøttes store vekselvise glede og irritasjon kom verken serielederen fra nord eller underdogen fra Groruddalen til scoring. Lagene kunne dermed tusle i garderoben for litt nedkjøling med lik beholdning: 0-0

Etter litt musikk i pausen (Jada, Jan Bøhlers «Groruddalen» ble også spilt), ble andre omgang blåst i gang, og det fortsatte mye slik første hadde vært: Store sjanser, men ingen mål. Den største sjansen kom kanskje rett etter avspark, da veteran Magnus Andersen satte en ball fra spiss vinkel i tverrliggeren.

Etter omlag en times spill hadde de fremmøtte supporterne virkelig fått opp dampen, og man hadde avansert fra de enkle «Grorud – klappklappklapp» til noe mer avansert synging. Her er det ting på gang!

Ute på banen responderte plutselig de gulkledde på publikums støtte, og etter sekstifire og et halvt minutt smalt ballen fra foten til Oscar Aga og i mål. Underdogen hadde tatt ledelsen!

Tromsø fortsatte å male på for å prøve å få en scoring, men ikke snakk om at ballen ville i Grorud-målet! Ti minutter før slutt kom også TIL-eiendom Sigurd Grønli inn for de gule, og det var ingen tvil om at her var tenningsnivået på topp. Denne gangen fikk vi ingen superkontringer fra ham som i Grorud-debuten, men derimot kom Cornic og Dahlby i rasende fart fremover, men Dahlbys avslutning ble mesterlig reddet av TIL-keeper Karlstrøm.

Det ble lagt til fem minutter, og lenge øynet vi med hjertet hos TIL sjansen for poeng, men like før tiden var ute blåste dommeren hardt i fløyta og pekte mot straffemerket. Karlstrøm var sjanseløs, det sto 2-0, og kampen ble blåst av umiddelbart etter nytt avspark.

«Gutan» hadde gått på både sesongens første tap og sesongens første poengtap, mens Grorud-guttene kunne glise fra øre til øre for å ha tatt en av sesongens aller største skalper. Selv var jeg selvsagt voldsomt skuffet over TIL-tap, men samtidig kjente jeg litt på at når vi først skulle tape, så var det egentlig greit at det skjedde på Grorud.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.