lørdag 1. februar 2020

KFUM - Fredrikstad 0-2

Startet lørdagen med en svipptur til Ekeberg, hvor KFUM skulle ta imot Fredrikstad til treningskamp, årets første for bortelaget, mens vertskapet hadde spilt en forrige uke. Ved ankomst lokaliserte jeg kjapt et par bortesupportere/groundhoppere som jeg slo av en prat med mens vi venta på avspark.

Lagene entret banen, og etter en kjapp hilseseremoni startet kampen. Vi noe over 100 frammøtte fikk se gjestene komme best i gang, og man skulle ikke tro det var KFUM som var nær opprykk til Eliteserien i fjor, mens FFK mislyktes i å komme seg opp fra nivå tre. Da fjorten minutter var spilt ble et hjørnespark ekspedert i mål, og Fredrikstad-ledelsen var alt annet enn ufortjent.

Det var fortsatt de for anledningen sortkledde som var i føringen utover i omgangen, men ingen av sjansene verken de eller hjemmelaget produserte ble omsatt til scoring. Enten grep keeperne inn, eller så var avslutningene for dårlige rett og slett. Det sto dermed fortsatt 0-1 da det ble blåst for pause.

Pausen ble brukt til mer hyggelig banehoppingsprat, samt konsum av litt av buljongen jeg hadde tatt med meg på termos. Varmende og godt, hvorfor i alle dager lager jeg ikke buljong oftere?

Da andre omgang startet tok det bare halvannet minutt før vi igjen fikk en scoring. Begge lag hadde gjort flere bytter, så de som nå scoret for FFK var nok svært glade for at også de fikk være med på et mål. 0-2, og nesten en hel omgang igjen.

Etter den tidlige kalddusjen i starten av andre omgang kom «Kåffa» mer med i spillet enn de hadde vært i første omgang. Rundt fem minutter etter målet fikk de også kjempet ballen i mål, men angrepet var avvinket for en rimelig klar offside, så noen jubel ble det ikke.

Det neste nevneverdige som skjedde var at en FFK-spiller foretok en totalt hodeløs takling, nesten på midtbanen. Nøyaktig hva som gikk gjennom hodet hans da det smalt er vanskelig å si, men det var iallfall ingen som ble veldig sjokkerte da dommeren stakk hånda i lomma og fiska fram det røde kortet. Hadde KFUM fått den hjelpen de tydeligvis trengte for å score?

Utvisningen var nok en sterkt medvirkende årsak til at den siste firedelen av kampen i svært stor grad handlet om hjemmelaget. Østfoldingene klarte dog å stå imot angrepsbølgene på en veldig god måte selv om de var i undertall, og da dommeren et lite minutt på overtid blåste i fløyta kunne FFKs spillere og tilskuere juble for en god start på 2020.

Jeg hastet til bilen, hvor jeg måtte rydde som en gal, fordi mine medsammensvorne for neste kamp hadde ringt og forlangt skyss.

Flere bilder fra kampen på Ekeberg kan du se på facebook.