lørdag 4. august 2018

Tromsø J14 - IFK Göteborg J14 3-3

Fikk plutselig fredag kveld melding fra den gamle TIL-helten Jonas Johansen med klar beskjed om å melde meg til tjeneste på Ekebergsletta lørdag morgen klokka 0925, fordi TILs jentelag skulle spille finale i A-sluttspillet i Norway Cup.

Tvang meg derfor opp grytidlig lørdag, tok sykkelen fatt, og la ut på en kronglete T-bane-tur for å finne min medsammensvorne, Arne, som bor like ved Ekeberg. Vi ankom stadion akkurat i tide til avdspark, men rakk ikke engang å komme oss på plass sammen med de andre på tribuna før jentene hadde fått 2-0 i sekken.

Likevel ga verken jentene på banen eller vi supportere på tribuna opp. Sakte men sikkert kjempet de rødstripete seg inn i kampen igjen, og plutselig kom reduseringsmålet til 2-1! Enorm glede!

Etter en periode med massiv maning fra tribuna (For anledningen ble «Gutan vårres e de beste» skrevet om til «Jentan vårres e de beste») ble det så nok en gang uttelling. Rett før pause hadde jentene hentet opp baklengsmålene, og lagene kunne gå til pause med 2-2!

Etter pause så de blåhvite svenskene litt kjørte ut, og da TIL for første gang i kampen tok ledelsen 3-2 så det enda mer ut som om de var ferdige. Det var de dog ikke, og plutselig markerte dommeren for mål i en merkelig situasjon der alle vi som så på var sikre på at keeper hadde reddet. Målet ble uansett stående, og 3-3 holdt seg ut ordinær tid.

Det var nå duket for ekstraomganger, med golden goal-regelen tatt i bruk. Etter 2x5 nervepirrende minutter hadde det ikke kommet flere mål, og 3-3 ble dermed sluttresultatet. Til alt hell har man sluttet med å bruke myntkast for å avgjøre finalene, og dermed ble begge lag kåret til klassevinnere i turneringen, og sammen trukket opp på podiet for pokal- og medaljeutdeling. (Hilste for øvrig under premieseremonien på en IFK-supporter  som hadde kjørt hjemmefra klokka fem samme morgen. Skal ikke klage mer over når jeg sto opp!)

Fin måte å komme i gang med TIL-supporten på etter ferien, og det blir spennende å følge med også TIL-jentene i årene som kommer!