søndag 26. august 2018

Tromsø - Bodø/Glimt 1-2

Nok en gang var det klart for «Slaget om Nord-Norge», og vi var mange rød-og-hvitstripete som så fram til dette. I praksis var dette den eneste kampen med betydning i resten av sesongen etter forrige helgs nederlag, hvor vi mistet henget på medaljeplassene, samtidig som vi nok hadde en for bra vårsesong til at vi skal klare å rote oss ned i bunnstriden.

Etter en høydramatisk oppvarmingskamp på andre sida av brua tok jeg plass sammen med en hel haug av mine med-Isbergetmedlemmer på den for sesongen nye samlingspuben, og en drøy time før kamp fikk vi også selskap av våre venner fra Forza Tromsø, slik at vi klokka 1710 kunne gå sammen i tog opp til stadion. Dette ble en veldig fin liten spasertur, med flagging, synging og blussing.

Vel framme på stadion var det bare å gjøre seg klar til flagging ved innmarsj, noe som utrolig nok viste seg å være enda tyngre enn i 2015, tross langt mindre vind. Det gikk heldigvis fint uten noen større katastrofer, og jeg fikk på nært hold se tidligere TIL-spiller Thomas Drage gå feil av gammel vane da han kom ut av spillertunnelen og skulle bort til benken. Han gikk rett mot hjemmebenken, før han plutselig kom på at det ikke var dit han skulle.

Første omgang av kampen ble en jevnspilt affære. Gjestene kom best i gang, men «gutan» kriget seg inn i kampen igjen, uten at det ble noen mål noen av veiene. 0-0 til pause.

I pausen fikk jeg tak i en av verdens beste stadionpølser, som ga nye krefter til fortsatt synging og flagging i andre omgang.

Så, ti minutter ut i andre omgang, eksploderte stadion av glede. Et TIL-angrep endte med at Kent-Are Antonsen fikk stå ganske alene og lade storslegga. Skuddet ble et godt gammeldags kremmerhus, og TIL var i ledelsen!
Dessverre, heller ikke denne gangen var Adam særlig lenge i paradis. De gule kom tilbake, og etter først å ha utlignet kom kampens mest kontroversielle situasjon. Den gamle stålkameraten Martin Bjørnbak måtte ty til ulovlige midler da et langt innkast ikke ble klarert, og røsket ned Lasse Nilsen så han upresset fikk inn 1-2. At han gjør det er til å leve med, men at verken hoveddommer eller assistentdommer klarer å få med seg dette er intet mindre enn skandaløst, noe jeg ga klart uttrykk for på twitter!

Resten av kampen stanget TIL mot veggen uten å klare å skape noe mer, og vi var derfor i hovedsak en slukøret gjeng som forlot stadion etter kampen.