søndag 19. august 2018

Lunner - Dombås 1-5

Som oppvarming til kveldens oppgjør i eliteserien tok jeg bilen fatt oppover Nittedalen, og dro til Grua, hvor Lunner (som vanligvis spiller kampene sine på Roa) tok imot Dombås til et av de oppgjørene i femtedivisjon med absolutt lengst avstand mellom lagene (Tre og en halv times kjøring hver vei. Mulig noen oppgjør i Finnmark er i samme kaliber).

Ved banen var det en nett liten platting utenfor containerne som var kiosk(stengt i dag)/garderobe/whatever, så jeg tok plass på denne med kameraene og meg selv. Kom i prat med noen lokale, som kunne fortelle at Lunner hadde spilt kamp med akkurat samme laget også dagen før! Kamp 2 dager på rad kunne absolutt bli  en utfordring!

Dombås var så absolutt favoritt, og det tok da også bare 6 minutter før de ga oss omlag 20-30 frammøtte dagens første mål, på corner.

Lunner  kom etterhvert mer med i kampen, men viste en grusom ubesluttsomhet foran mål, noe som kombinert med flere gode inngripener av gjestenes keeper førte til at det tok over en halvtime før utligningsmålet kom. Det tok dog bare tre minutter før gjestene igjen scoret på dødball.

1-2  sto seg til pause, og omgangen sett under ett var det nok ikke ufortjent, men samtidig var det ingen tvil om at Dombås hadde vært like effektive som det Lunner hadde vært ineffektive. Ble litt groundhopping-prat i pausen, før jeg etter pause tok en runde for å fotografere litt fra andre vinkler.

Ikke mange minutter etter pause fikk Dombås på nytt ballen i mål, men dommeren var enig med Lunner-forsvarerne som hevdet skytteren var offside, og scoringen ble annullert.

Lunner var det mest aggressive laget etter pause, men rett etter omgangen var halvspilt kom Dombås opp med en stjernekontring, som keeper ikke kunne forhindre at ble 1-3.

Ikke lenge etterpå kom en småamper situasjon, hvor det ble litt munnhuggeri og nesten håndgemeng  etter en knallhard hodeduell. Dommer var svært lite imponert over spillernes manglende reaksjoner på fløytingen hans, og måtte ta en alvorsprat med noen av de involverte når ting roet seg ned.

Så, etter 75 minutter fikk vi igjen scoring, og nok en gang var det en corner som gikk inn. Denne gangen var en av trenerne så fornøyd med det han så at det hørtes ut som han kom i stemmeskiftet!

Det så nå ut som om Lunner-spillerne virkelig begynte å kjenne at de hadde spilt kamp også dagen før, og vi var flere som fryktet hva Dombås kunne klare å prestere siste kvarteret. Det ble derimot ikke flere mål i ordinær tid, og først på overtid kom 1-5.

Kampen endte 1-5, og Lunner sto dermed med 1-10 i målforskjell på to dager, noe som neppe føles særlig bra for hadelendingene.