tirsdag 17. oktober 2017

Trosvik - Moss 2 (2-1)

I det jeg trodde var en fin høstkveld satte jeg meg i bilen retning Østfold for å se kamp i Fredrikstad mellom Trosvik og Moss 2. På veien skjønte jeg at dette ble alt annet enn en fin høstkveld, da regnet etterhvert begynte å bøtte ned. Gleden var derfor stor da jeg oppdaget at Trosvik ved banen hadde noen søte små benker med tak over!

Fra start ble det klart at Moss var det beste laget, og B-laget var for anledningen forsterket med iallfall 4-5 A-lagsspillere, deriblant tidligere Skeid- og Vålerenga-profil Dawda Leigh. Likevel ble det også tidlig klart at bunnlaget Trosvik ikke hadde tenkt å gi bort noe gratis.

Etter ca halvspilt førsteomgang, der flesteparten av de ca 20 tilskuerne bare satt og venta på at Moss skulle score, så smalt plutselig bomben. Det ble plutselig mål til Trosvik! Etter dette virka Moss i en periode ganske rystet, men de klarte etterhvert å hente seg inn og det virket etterhvert som om de hadde fått tilbake kontrollen.

Ti minutter før pause smalt det likevel igjen, og det sto 2-0, et resultat som holdt seg til pause. Moss' spillere og trenere var nok langtfra fornøyde da de gikk i garderoben. Med seier i dagens kamp ville de fortsatt ha sjans om å berge plassen i divisjonen.
Det er ikke bare i Slovakia det går tog forbi fotballbanen.
Det var derfor et kamplystent Moss-lag som kom på banen etter pause, men Trosvik fortsatte å ri av angrepsbølge etter angrepsbølge, og etter hvert ridde de også av regnet. Siste halvtimen fikk vi opphold så vi kunne bevege oss ut fra takene.

15 minutter før slutt fikk Moss frispark, og før dette skulle tas ropte plutselig assistentdommeren på motsatt side fra trenerbenkene til seg hoveddommeren og de snakket litt sammen. Hoveddommeren løp så bort til hjemmelagets innbytterbenk og bortviste en person som oppholdt seg der, før han løp tilbake og lot Moss ta frisparket. På spørsmål til assistentdommeren etter matchen fikk jeg ikke annet svar om hva dette dreide seg om enn at det skulle han ta med kretsen. Merkelige greier.

Frisparket satt som en kanonkule i mål, og Moss øynet nytt håp om å få med seg noe annet enn et tap fra kampen.

Trosvik skal ha all ære for at de ikke parkerte noen buss, men stadig gikk på kontringer når de gjenerobret ballen (som stort sett var i Moss-spillernes varetekt de siste minuttene), og de hadde faktisk flere muligheter til å øke til 3-1.

Etter en småstygg takling hvor en av Trosvik-spillerne måtte bæres av banen av en lagkamerat blåste dommeren til slutt av kampen fem minutter på overtid, og klubben som for lengst var klar for nedrykk fikk med seg en positiv opplevelse inn mot sesongslutt. De gulkledde fra Moss, derimot, må nok belage seg på å bli med ned i femtedivisjon, noe de neppe ser fram til samtidig som A-laget rykker opp til andredivisjon.