lørdag 8. februar 2020

Skeid - Gjelleråsen 2-1

Ny helg, nye treningskamper! Først ut var Skeid som skulle gi Gjelleråsen noe å bryne seg på. Jeg ankom LSK-hallen i siste liten før avspark, og fikk se de grønnkledde fra rasrammede Li komme til de første sjansene, før «oksene» fra Torshov kjempet seg mer inn i kampen.

Knapt nitti personer utenom de som var direkte involvert hadde tatt turen til hallen denne kvelden, og noe av det første vi fikk se var en diskusjon om reglene for hva som skulle skje når ballen treffer taket. Man ble etterhvert enige, og spillet kom i gang igjen.

Det var til treningskamp å være voldsomt trøkk i kampen, uten at det på noen måte ble ufint, men tross trøkk, scoringer fikk vi ikke. Det ble etter hvert tydelig at de spillerne Skeid hadde på banen nok hadde et høyere både ferdighets- og fysisk nivå enn motstanderne som sist sesong spilte to divisjoner lavere enn dem, uten at de klarte å profitere på dette. Lagene tok dermed pause med 0-0 i protokollen.

Etter et kvarters hvile, hvor de som ikke hadde med egen kopp ble uten kaffe, fikk vi se hovedstadslaget bytte så godt som samtlige spillere før andre omgang ble blåst i gang. Gjelleråsen-trener Heiberg valgte på sin side å fordele sitt lags bytter utover i omgangen.

Etter byttene var ikke nivåforskjellen på lagene så synlig som den hadde vært før pausen, og etter knappe 68 minutters spill kunne Gjelleråsens spillere, lagledere og ikke minst medbrakte publikum juble for scoring, da et frispark endte med å bli kjempet inn i kassa.

Jubelen stilnet dog fort. Ganske nøyaktig ett minutt etter den første scoringen skjedde det et eller annet på motsatt side av banen fra der jeg sto. Iflg bloggens korrespondent på motsatt banehalvdel var det et selvmål og vips sto det 1-1.

Med et kvarter igjen av kampen kom så det som var det absolutt fineste angrepet i dag. Alt klaffet for Skeid-spillerne, og de hadde snudd fra 0-1 til 2-1! Stor jubel.

Resten av kampen bølget spillet fram og tilbake, og begge lag hadde noen muligheter til å sette kampens fjerde mål, men tross noen muligens velbegrunnete rop om straffespark fra Gjelleråsen-benken, så ble det verken straffe eller noen flere mål, og det endte med Skeid-seier 2-1.