tirsdag 15. mai 2018

Sørumsand - Raumnes & Årnes 0-2

Med en for en gangs skyld ledig mandagskveld gikk turen etter en lynkjapp grilling på balkongen opp til Sørumsand, hvor jeg skulle se «Glomma-derby» mellom hjemmelaget Sørumsand IF og Raumnes & Årnes fra et par-tre mil lenger opp langs ei flomstor elv.

Vel framme i 91 Stomperuds hjemtrakter ble jeg møtt av et flott anlegg med flere gressflater, en grusbane og hovedarenaen med kunstgress. På gressflatene var det et yrende liv med barn som spilte og trente fotball, så her spirer og gror det! Kunstgresset på kveldens matchbane hadde derimot kanskje sett sine beste dager…

Like før kampstart kom LSK-supporter og groundhopper Jørgen Knutsen som også hadde tatt turen bort og hilste på meg, og like etter at kampen var kommet i gang var også TIL-supporter Benjamin Eikås som bor rett bak stadion på plass.

Vi fikk se et bortelag som kom best i gang, og til tross for enkelte halvfarlige forsøk fra de rødkledde var det intet annet enn fortjent da de etter et kvarters spill tok ledelsen ved den tidligere Sørøy Glimt-spilleren Lasse Holum Hansen.

Resten av omgangen ble et eneste stort gjesp, og jeg var svært glad jeg hadde godt selskap på tribuna, ettersom noe av det mest spennende ut omgangen var om hjemmelagets nr 10 kom til å snuble i den løse skolissa si. Det gjorde han ikke, og lagene tok pause med 0-1 på scoringskortet.

Også i andre omgang kom det ett mål, og også i denne omgangen kom det etter et kvarters spill. En av gutta fra Nes ble felt like foran motstanders mål, og dommeren ga straffespark. Dette ble sikkert satt i mål av tidligere nevnte Hansen, som til stadighet herjet ute på kanten, og i allfall i følge Eikås og meg var dagens mann på banen.

Det begynte etter hvert å bli ganske skumt på banen etter at sola gikk ned, så det ble mye munterhet på tribuna da jeg lanserte en teori om at grunnen til at de hadde så svake flomlys var at de skulle få dommeravgjørelser med seg når dommeren slet med å se hva som skjedde. Til tross for et par merkelige situasjoner var dagens dommer likevel jevnt over god.

En stund ut i omgangen kom en av de merkeligste situasjoner jeg har opplevd på en fotballbane noensinne. En av spillerne ropte plutselig at han måtte på do, dommeren ga ham klarsignal til å forlate banen, og han tok korteste vei ut og i retning garderoben med relativt høy hastighet! Laget satte inn en ny mann, og ettersom det er lov å bytte ut og inn igjen i fjerdedivisjon, så kom han som hadde evakuert tilbake igjen på banen etter noen minutter. Spilleren ble så igjen byttet ut, denne gang i mer normale former like før full tid.

Da dommeren til slutt blåste av kampen hadde Sørumsand gjentatte ganger forsøkt å få pyntet litt på resultatet, men R&Å ridde av alle stormbølgene, og det endte 0-2.