lørdag 14. november 2020

Skeid - Fredrikstad 0-0

Etter å ha fått høre at det neppe ble noe åpent billettsalg til den strengt tatt betydningsløse kampen mellom kvalikklare Skeid og opprykksklare Fredrikstad hadde jeg egentlig gitt opp å få sett den, men plutselig kom jeg over en mulighet. Takk til André som ga meg billetten sin, så jeg kom meg på kamp! Tok banen fra Grorud til Sinsen, og tuslet forbi Muselunden opp til Nordre Åsen hvor jeg fikk se et helt annet anlegg enn sist jeg var der, med både en permanent tribune med tak og nye stillastribuner!

Før avspark fikk Johnny Buduson utdelt prisen årets supporterspiller fra Skeidoksene, noe han virket svært glad for. De fleste på stadion i dag var naturlig nok hjemmefans, men jeg så noen få med FFK-jakker, og disse kunne etter avspark glede seg over at det var de tilreisende som kom klart best i gang. Hjemmelaget klarte dog å ri av stormen, og kom etter hvert selv til flere gode sjanser.

På et lite stadion som dette, og med begrensning på 200 tilskuere, så blir det selvsagt lett for aktørene på banen å høre kommentarer fra tribunene, og dem ble det etter hvert mange av. Spesielt dommeren fikk etter hvert høre både det ene og det andre, og når sant skal sies fortjente han nok mye av kritikken som kom. Om noe skal sies til hans forsvar så må det være at han ikke favoriserte noen av lagene. En annen som etter hvert kom i skuddlinjen for hjemmefansen var Fredrikstads danske midtstopper Mads Nielsen. Dansken klarte til slutt ikke å holde seg mer, og kom med noen frekke svar, noe som selvsagt gledet de fremmøtte stort, da de visste at det betød at de var i ferd med å komme inn i hodet på ham.

Det var også flere som ytret misnøye, og litt før pause måtte dommer ta en joggetur bort til FFKs benk for å tildele gult kort til en i trenerteamet som hadde latt seg rive med. Det var tydelig at her var det litt temperatur selv om man ikke hadde noen plasseringer å spille om. Skeid fikk med seg et stolpetreff inn mot pause, og ingen av lagene var nok veldig fornøyde med det offensive spillet sitt da de gikk i garderoben.

På det miserable kunstgresset var det igjen gjestene som kom best ut fra startblokkene etter pause. Nok en gang klarte hjemmelaget å stå imot presset, og arbeide seg inn i kampen igjen. Dommeren hadde etter hvert innsett at dersom han skulle holde kontroll på kampen måtte han dele ut noen gule kort, men innimellom fikk jeg litt inntrykk av at han kanskje lot seg påvirke noe av hjemmesupporterne når han delte ut kort til gjestenes spillere.
Fra supporterfeltet kom det en strøm av meldinger av ymse kvalitet, men en av de beste var nok da noen høylytt påpekte at Skeid slo Fredrikstad i cupfinalen 1963, og det skulle de gjøre flere ganger! FFK-spiss Henrik Kjelsrud Johansen måtte også etterhvert henvende seg til de frammøtte og påpeke at de kunne godt hetse ham for å være dansk, men det var han altså ikke.

Ute på banen var det stadig livlig, selv om de etterhvert ganske mange gule kortene medførte at temperaturen var noe lavere enn den hadde vært i første omgang. Begge lag kom til sjanser, men ingen av dem klarte å konvertere dem til mål. Hjemmesupporterne øynet nok derfor et håp da de noen minutter før full tid fikk overtalt dommeren til å dele ut gult kort til en spiller som hadde gult fra før, og FFK derfor måtte fullføre kampen med ti mann.

Etter at dommeren i overtiden hadde tatt opp konkurransen med en ung ballhenter som høylytt prøvde å stoppe ham fra å reise opp et veltet cornerflagg ble kampen etter drøyt fem minutters tilleggstid blåst av uten at noen hadde scoret, men som flere påpekte: Dette hadde vært en unormalt underholdende 0-0-kamp! Hjemmesupporterne så nå fram til en spennende opprykkskvalik!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar