lørdag 8. oktober 2016

Hauerseter - Gran 1-2

Dro lørdag ettermiddag ut på litt sightseeing på Romerike, før jeg endte på Nordkisa Idrettspark hvor Hauerseter tok imot Gran til oppgjør i tredjedivisjon.

Jeg pakka meg godt inn med mange lag klær, og fant plass på tribuna ved kunstgressbanen hvor det tidligere i uka ble spilt U17-landskamper mellom Norge og Sveits.

Alt etter ca 20 sekunder gjorde hjemmelaget sitt første bytte, etter sigende for å styrke andrelagets sjanser til opprykk fra 9. divisjon! Må innrømme at jeg tenkte mitt…

Noe man ikke ser ofte er spillere som får gule kort for bruk av ringer, smykker og annet, men i dag fikk en av Grans spillere det alt etter fem minutter, og han brukte deretter nesten ett minutt på å klare å lirke av seg ringen før han fikk lagt den i jakkelomma til treneren!

Hauerseter var kanskje skarpest de første minuttene, men så kom gjestene fra Hadeland mer og mer med i kampen, og til tross for merkelige avgjørelser fra dommerteamet (som heldigvis gikk i begge retninger) klarte Gran etterhvert å bite seg fast og presse på så lenge at de til slutt fikk ballen i mål! 0-1 etter 25 minutter. Bare 5 minutter senere fikk hjemmelaget hjørnespark, Grans keeper tar ballen, setter raskt i gang, og 0-2 kontres inn!

I pausen lettet skydekket noe, og det ble vanskeligere og vanskeligere å se noe på den banehalvdelen som var mot den lave høstsola, men etter et kvarter av andreomgang skimtet vi likevel det som kanskje var kampens prestasjon da en Hauerseter-spiller fyrte til fra 30-35 meter, og ballen smøg seg i mål!

Etter dette fikk vertskapet blod på tann, men de klarte likevel ikke å skape noe mer, og det får nok settes på kontoen for frustrasjon når kapteinen etter å ha fått en sen takling mot seg (med gult kort til begge som helt riktig reaksjon fra dommeren) responderte med høyt og tydelig å omtale den unge Gran-spilleren som sto bak som en «snørrunge».

Etter nok et par merkelige dommeravgjørelser ble kampen til slutt blåst av, og gjestene fikk alle tre poengene med seg hjem til Hadeland.