fredag 5. juli 2019

Storhamar - Trysil 0-7

I kveld ble kursen satt nordover mot Hamar, for min tredje bane der i byen. Vertskap var Storhamar, en klubb mest kjent for ishockey, og åsted var Prestrudbana. Foruten meg hadde Trysil FK tatt turen dit, og da ikke bare med spillere, men også med en solid kontingent supportere.

Supporterne gjorde seg først gjeldende  da lagene marsjerte inn på banen. Før speaker hadde fått sukk for seg og startet Storhamars faste innmarsjmusikk, så runget plutselig en Trysil-utgave av deLillos «Suser avgårde» ut over stadion fra et medbragt musikkanlegg! En noe snurt speaker stakk så hodet ut fra tårnet og ba dem skru av så han kunne ta lagoppstillingene.

Kampen kom i gang, og det ble veldig klart at Trysils «stjernegalleri» kom til å dominere dette totalt. Tross dominansen fra de rødkledde, som ryktene kan fortelle at har svært gode lønninger til fjerdedivisjon å være, lot scoringene vente på seg. Etter flere store sjanser løsnet det endelig etter 27 minutter, da en corner ble så effektivt ekspedert i mål at videoen min ble helt mislykket.

Under ti minutter senere ble en Storhamar-spiller utsatt for noe ureglementert, spillerne ville ha frispark, men fikk i stedet fordel, noe de etterpå var svært lite fornøyde med, da det hele endte med at Trysil fikk tak i ballen og satte inn 0-2.

Like før 39 minutter var spilt kom så 0-3, også det på en corner. En av Trysil-supporterne var enten synsk eller så prøvde han å jinxe scoringen, men tross hans premature jubel endte det med scoring.

0-3 sto seg til pause, og jeg innså at dersom de fra Trysil orket å fortsette dominansen, så kunne dette bli stygt. Bortesupporternes medbragte høyttaler kuppet også pausemusikken, men da låta var ferdig satte den bergenske speaker på en Brann-låt! Noe breddesnadder ble det dessverre ikke, da kiosken hadde tatt sommerferie.

Drøyt fem minutter ut i andre omgang viste tryslingene at de ikke hadde tenkt å slappe av, og forserte et litt passivt Storhamar-forsvar og satte 0-4. 7 minutter senere kom 0-5, og etter 67 spilte minutter fikk vi omlag 100 frammøtte se et frispark fra 17-18 meter bli satt presist i mål!

Tre minutter senere fikk gjestene sitt syvende mål, passende nok scoret av spiller nummer 7. Han valgte å feire med å legge seg ned og kysse kunstgresset, noe som medførte at han måtte koste vekk masse gummigranulat fra ansiktet.

Mot slutten av kampen byttet TFK inn en haug med unggutter, og jeg overhørte dem si på vei inn at nå gjaldt det å holde nullen. Dette løste de fint, og da dommeren blåste av kunne spillere og tilskuere juble for en solid seier, og sommerferie på tabelltopp. Med det toppnivået det var tydelig at laget har inne blir jeg ikke veldig overrasket om den tabelltoppen varer ut sesongen.