søndag 10. november 2019

Handelsstandens BK - Rønne IK 4-1

Etter en kort busstur fra dagens første kamp kom jeg til Fælledparken, og vandret litt rundt i nabolaget på jakt etter noe mat før neste kamp. Fant etter hvert en erketypisk dansk pølsevogn utenfor Østerbro stadion, og kjøpte her en fransk hotdog med baconsurret frankfurter. Suverent! Gikk så videre inn i det flotte parkanlegget, og fant kunstgressbanen hvor det skulle spilles kamp.

Like før kampstart kom det noen regndråper, men sammenlignet med hva som hadde vært meldt noen dager i forveien var været likevel helt fantastisk. Rundt banen var det noen herlige lysmaster, som det heldigvis kom lys i de fleste av lyskasterne i til avspark. I bakgrunnen så man også lysmastene fra Østerbro, og i tillegg også nordvestveggen på FCK og det danske landslagets hjemmebane, Parken.

Nok en gang måtte jeg ergre meg over at dommeren stilte opp spillerne for hilseseremoni med ryggen til publikum og kameraer, men kampen kom da i gang likevel. Spillet bølget fram og tilbake, og det tok ikke mer enn drøyt ti minutter før vi fikk den første scoringen, da en slags mellomting av en lobbb og et skudd fra ganske langt hold gikk i mål! 1-0.

Gjestene fra den øde øya i øst lot seg dog ikke vippe av pinnen, og kom bare 8 minutter senere tilbake med et utligningsmål. Også resten av omgangen ble en fartsfylt affære, men flere scoringer ble det ikke. Like før pause fikk vi så en latterkule uten sidestykke fra hjemmelagets trenerbenk da det ble ropt etter straffe i en situasjon som var svært langt unna å være straffe.

Uten garderober i det triste været ble det en svært kort pause, og igjen tok det kort tid før vi fikk en scoring. En av hjemmelagets spillere fikk kanontreff på et innlegg, og ballen føk utagbart inn ved stolperota.

Jeg har etter kampen sjekket tabellen, og selv om ingen av lagene hadde noe annet enn heder og ære å spille for, så var dette definitivt en kamp begge ville vinne. Tross det kjipe været ble temperaturen på banen etter hvert svært høy, og både tøffe taklinger og tøff munnbruk var svært utbredt.

Mot slutten av kampen måtte Rønne ta litt større sjanser skulle de klare å få med seg noen poeng, og da gikk det som det så ofte gjør, det raknet bakover. 5 minutter før slutt kom 3-1 som resultat av en lobb som keeper akkurat fikk fingertuppene på, men ikke nok av dem, og så under halvanna minutt før kampen var ferdig smalt også 4-1 inn.

4-1 ble sluttresultatet, og mens jeg tuslet bort til metroen for å komme meg til Kastrup for å dra hjem igjen hørte jeg sang og jubel fra hjemmelagets spillere, mens gjestene fra «Børnhølm» deppet over tapet.

Flere bilder (Noen av dem tydelig preget av regn på objektivene) fra kampen kan du se på facebook.