torsdag 11. juli 2019

Rommen - Stabæk 2 (3-4)

Ettersom Stabæk spilte hengekamp i eliteserien på onsdagskvelden var det duket for torsdagskamp på Rommensletta for andrelaget. Sammen med en haug andre groundhoppere (Hvorav de fleste hadde førstevisitt på banen med Oslos dårligste kunstgress) og omlag hundre andre tok jeg oppstilling ved banekanten for å nyte sommerkvelden.

Vi fikk herfra se en førsteomgang hvor Stabæk-reservene for en stor del var det beste laget. Alt etter to og et halvt minutt tok de ledelsen da et vakkert frispark ble reddet, men returen aldri ble klarert. 0-2 kom så før ti minutter var spilt, og jeg begynte å frykte at groruddølene var helt i feriemodus og avslått.

Heldigvis, like før omgangen var halvspilt våknet Rommen. Med et fantastisk skudd fra 25-30 meters hold som satt klistret i mål kom det en redusering, og herfra og til pause var det en langt jevnere affære vi fikk se, selv om Stabæk fortsatt fremsto et lite knapp kvassere. Uansett, 1-2-scoringen kan ikke ha vært langt unna å være årets mål på Rommensletta!

1-2 sto seg til pause, og flere av banehopperne inntok kiosken for å finne noe å skylle ned det rumenske (eller RommenSKe som det ble erklært å være) plommebrennevinet som hadde blitt sendt rundt med.

Etter hvilen var Rommen fullt på høyde med hva Stabæk hadde vært før pause, og da de etter tjue minutter av omgangen utlignet var det helt fortjent.

Med 7 minutter pluss tillegg igjen kom så 3-2, og jubelen var stor. Noen ropte og ba dommeren blåse av, mens en annen utbrøt «Viktig seier», noe som skulle vise seg å være en jinx i verdensklasse.

Nesten umiddelbart utlignet Stabæk 2 til 3-3, og like før vi var på full tid skjedde det som ikke skulle skje. Jeg lar denne filmen fra @banehopper_ tale for seg selv.

Et tungt tap for Rommen i det som nærmest var en sekspoengskamp. Stabæk tok et skritt vekk fra nedrykksstreken, mens hjemmelaget tar ferie under streken.