torsdag 16. august 2018

Blaker - Aurskog-Høland 3-3

Lot groundhopping være groundhopping i kveld, og tok turen til Bruvollen i Blaker for tredje gang, for å se «kjendisene» fra Blaker ta imot naboene fra Bjørkelangen og Løken til fjerdedivisjonskamp. Etter en liten sightseeingrunde ankom jeg stadion hvor det foreløpig ikke var så veldig mange andre og fant meg en fin sitteplass.

Dette var den første høstlige kvelden på østlandet, og i tillegg til at det var utrygt for regn blåste det en voldsom vind skrått inn over banen. Denne vinden skjønte lagene at ville virke inn på spillet, og alt før man var satt i gang fikk den en konsekvens ved at de som vant myntkastet valgte å bytte side, så det ble hjemmelaget som spilte i medvind i første omgang.

Tross motvind var det gjestene som kom best i gang da de like før kvarteret var spilt opplevde at en corner ble reddet på strek, sannsynligvis med armene, og sannsynligvis på straffbart vis.

Dommer valgte å ikke dømme mot hjemmelaget her, men i rettferdighetens navn kom det scoring på innkastet umiddelbart etterpå. 0-1.

Etter omlag 23 minutters spill var det så hjemmelagets tur å score. Et frispark i medvind fra rundt 35 meter fikk litt hjelp av vinden, og traff en utstrakt fot på en måte som gjorde at ballen spratt over keeper. 1-1

Ikke lenge etter gikk to spillere opp i en hodeduell på midtbanen. Mens spilleren fra Aurskog-Høland ble liggende nede stormet Blaker fram i angrep og satte inn 2-1. På dette tidspunktet var dommer Sandvold ikke spesielt høyt i kurs hos de hvitkledde. Det ble også ropt etter offside, og dommeren var og hadde en lang prat med den unge assistenten sin før han markerte for at målet ble stående.

Det var nå begynt å regne, og generelt blitt ganske ufyselig, noe som på sett og vis smitta over på spillet på banen. En Aurskog-Høland-kontring ble like før pause stoppet på noe ufint vis og det ble faktisk ropt etter rødt kort, men synderen måtte nøye seg med et velfortjent gult kort, og 2-1 sto seg til pause.

Da det ble blåst av var en av gjestene så frustrert over dommertrioen at en av trenerne stormet mot ham for å roe ham ned så han ikke skulle pådra seg noe høyst unødvendig kort.

I pausen ble det tid til en vaffel før jeg kunne observere at Skeids trener Tom Nordlie dukket opp og stimet rett bort til hjemmelagets benk hvor han prata med de av spillerne som ikke var i garderoben. Selv prøvde jeg febrilsk å finne noen som solgte lodd, men før jeg visste ordet av det kom speaker på høyttalerne og kunngjorde vinnerloddene. Dårlig gjort å ikke gi meg vinnersjanser!

Regnskyene kombinert med det faktum at klokka var passert 20.00 og at kalenderen viste midten av august gjorde sitt til at det tidvis var ekstremt dårlig lys på banen, og det var nesten litt slitsomt å se kampen på banen, som ikke har flomlys. Etter knapt tjue minutter av andreomgangen kom det en ny regnbyge, og mens jeg fiklet med å få opp paraplyen jeg vant på Sørlandet i fjor utlignet Aurskog-Høland til 2-2.

Hjemmelaget var i det store og det hele langt mer tafatte i andre omgang, og med et knapt kvarter igjen tok gjestene på nytt ledelsen, da en spiller på vei ut av feltet ble felt og det ble straffespark og 2-3.

Basert på det som hadde skjedd i resten av omgangen virket veien til poeng for Blaker nå svært bratt, men etter 82 minutter og 15 sekundre fikk rødtrøyene det endelig til. Et flott angrep rullet opp på venstrekanten og ble avsluttet med en super avslutning i lengste hjørne. 3-3, mer eller mindre ut av det blå.

Resten av kampen la gjestene inn et voldsomt trøkk, men tross neseblod til en hvitskjorte og rødt kort til en Blaker-spiller ble det ikke flere mål. Hvordan de som et par minutter før slutt kunne vite dette overgår min forstand, for jeg kan iallfall ikke se noen annen grunn til å forlate kampen på 3-3 med under to minutter igjen! Kampen sluttet med en smell i hodet til en Blaker-spiller som ble liggende nede. Dommer valgte da først å blåse av pga skaden, og så kom han med en slags halvhjertet avblåsning, så ingen egentlig var sikre på om det var over eller ikke.

Etter hvert skjønte man at kampen var over, og slik andreomgangen hadde vært var det nok vertskapet som var mest fornøyd med det ene poenget man satt igjen med etter kampen, mens de besøkende nok var alt annet enn fornøyde.