tirsdag 20. september 2016

Vestli - Abildsø 8-1

Tirsdag er flomlysaften i fjerdedivisjon i Oslo, og jeg tok i kveld en relativt kort tur hjemmefra, til Jesperud hvor Vestli spiller hjemmekampene sine. Etter litt leting fant jeg endelig ut hvor stadion var (Det var ikke helt enkelt å finne fram), og fant en plass på tribuna akkurat i tide for avspark. Plassen virka ved første øyekast veldig bra, men så oppdaget jeg at fordelingsboksen for undervarmen sperret for mye av sikten, så etter en stund måtte jeg reise meg og stille meg helt bak for å komme over denne.

Dagens kampledelse var en helkvinnelig dommertrio, noe som nok overrasket speaker noe, ettersom han omtalte hoveddommeren som «han» da han introduserte dem. Greit nok at han satt så langt unna at han måtte få sms med info om hvem som scoret målene da kampen var i gang, men når man er fra en så etnisk mangefasettert bydel som Vestli bør man skjønne at Fatemeh er et jentenavn!

Da avsparket gikk var det gjestene som så giftigst ut i noen minutter, men så startet enveiskjøringen:
5. minutt: Kontring, 1-0
12. minutt: Sjanse på sjanse, store redninger, men ingen klarering, 2-0
19. minutt: Feilpasning snappes opp, 3-0
27. minutt: 4-0
32. minutt: 5-0
45. minutt: 6-0

Ikke lenge før slutten av omgangen ble en av Vestli-gutta truffet av en klarering der det gjør mest vondt å bli truffet. Han klarte såvidt å spille fra seg ballen før han sank ned i knestående, og en av de ca 40 frammøtte på tribuna kommenterte tørt at det var flaks at det er lenge til helga…

Etter pause var det tydelig at begge lag var påvirka av at kampen i praksis var avgjort. Abildsøs karer prøvde stadig på ting som ville blitt kjempespektakulære mål hvis de hadde lyktes, mens hjemmelaget i mye mindre grad enn før hvilen samhandlet som en enhet.

Etter få minutter av andreomgang fikk gjestene en straffe, men selv denne klarte de å sette i stolpen. En stund etterpå fikk også vertene straffespark, og de gjorde derimot ingen feil etter at dommer hadde skrittet opp hvor straffen skulle tas fra og keeper hadde klaget litt på plasseringa (Hvorfor er egentlig så mange av Oslos kunstgressbaner uten markert straffepunkt?). 7-0.

Ti minutter før slutt kom så det som skulle bli Vestlis siste mål for dagen, før Abildsø fem minutter før full tid fikk et trøstemål og fastsatte sluttresultatet til 8-1.

En underholdende og målrik kamp med svært trivelige folk på tribuna!