søndag 23. januar 2022

Grorud 2 - Grei (5-0)

Da jeg sto opp søndag så jeg ingenting ut vinduet. Tåka var tjukkere enn ertesuppa de serverte på stadion i Torsby! Det var derfor med en viss spenning jeg satte kursen opp bakkene mot Grorud for å se om det var bedre eller verre når man fikk noen fler høydemeter. Da jeg kom fram var det muligens bittelitt bedre, men jeg innså raskt at treningskampen mellom de to tredjedivisjonslagene Grorud 2 (eller U21 som de omtales som internt) og Grei kom til å bli utfordrende å få noe særlig utbytte av å se.

Tross tåka var det et imponerende oppmøte til kampen, og på det meste kan det ikke ha vært langt unna hundre personer som satt og stirra ut i intet. Etter å ha innledet kampen fra tribuneplass forflyttet jeg meg etter hvert til kortsida for å fotografere litt, og etter å ha hilst på Silje på veien dit dukket plutselig Ray også opp. Vi hadde stilt oss bak Groruds mål, noe som raskt skulle vise seg å være en feilvurdering. Det meste av action skjedde i motsatt ende av banen, og da hjemmelaget gikk opp i 1-0 i det 18. minutt ante vi ikke hva som skjedde.

Etter ca en halvtime stoppet dommeren spillet, og etter litt forvirring fant jeg ut at i stedet for de normale 2x45 minuttene med fotball var det avtalt at det skulle spilles 3x25-30 minutter. Spillet kom etter noen bytter og justeringer igjen i gang, og til min store irritasjon oppdaget jeg at lagene ikke byttet side, så jeg sto fortsatt bak Grorud-målet, og fikk dermed heller ikke se 2-0 som kom da det var spilt 40 minutter.

Med 46 minutter på klokka hørtes det igjen antydninger til jubel, og jeg innså at også 3-0 fant sted uten at jeg så noe av det som skjedde. Jeg gjorde dermed et forsøk på å bytte side, og tross at jeg konkluderte med at det som trengtes her i dag ikke var fotoapparat men radar fikk jeg nå faktisk se at 4-0 kom med 53:30 på stoppeklokka.

Etter en ny kort pause så jeg at Grorud-spillerne igjen gjorde seg klar i østenden av banen, så jeg tok på ny plass på min nye posisjon i vest. Hva skjer så? Joda, nå byttet de side før avspark ble tatt, så jeg måtte igjen forflytte meg til motsatt ende av banen i håp om å få sett noe av det som skjedde. Det jeg faktisk fikk se var at siden jeg nå var i den enden av banen hvor det foregikk mest, så tetna tåka enda litt mer til så det ble vanskeligere å se også på nært hold!

Da kampen gikk mot slutten innså jeg at her kunne nok Sam Bartram trivdes, og det at en av Groruds spillere bar bort taktikktavla var helt forståelig, ettersom det var umulig å se mer enn 2-3 spillere samtidig. Hvilken formasjon som ble spilt er det ingen som vet.

Tross dette, spillerne viste en imponerende innsatsvilje hver gang de dukket opp ut av tåka, og alt i det 68. minutt kom 5-0-scoringen, og vi fikk nok en gang høre gultrøyene juble.

Flere scoringer ble det ikke, så da tåka endelig begynte å letne litt blåste dagens dommer av kampen, og jeg slo av en prat med videoguru Steinar som var svært spent på hvordan resultatet av hans innsats fra TV-tårnet på stadion i dag ville vise seg å være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar