onsdag 26. september 2018

Hvam - Ytre Rælingen 10-1

Flere ganger når jeg har kjørt E16 vestover fra Vormsund har jeg lagt merke til at midt i ingenmannsland i dukker det plutselig opp et svært boligfelt oppover sidene på en ås. Det var her, ved foten av Neskollen (Over 2000 innbyggere, og stadig i utbygging) jeg hadde tatt turen onsdag kveld for å se litt åttendedivisjonsfotball.

Etter å ha parkert virret jeg rundt litt til jeg fant banen hvor det skulle være kamp, og inspiserte de lokale vaflene (Svært gode, og siden kiosken straks skulle stenge fikk jeg to til prisen av én). Hjemmelaget Hvam var alt klare for opprykk til neste års syvendedivisjon, mens gjestene fra Ytre Rælingen hhadde sluppet inn over 100 mål og ikke tatt et eneste poeng i årets serie, så det var ingen tvil om hvem som var favorittene.

De gulkledde fra Hvam kom klart best i gang, og det var velfortjent da de etter 8 minutters spill gikk opp i 1-0. Ikke lenge etter ble et skudd fra litt distanse satt inn ved stolperota, og like etter et kvarters spill sto det 3-0. Det var tydelig at dette kom til å bli en tung kveld for de blå fra andre enden av Romerike.

Tross den lange veien de hadde å gå ga aldri YRUIL-spillerne opp, og da vertene etter omtrent halvspilt omgang begynte å slappe litt av kom det plutselig en redusering på corner.

Like etterpå ble nok en corner kriget i mål, men denne gangen ble det blåst frispark for hjemmelaget, noe ikke alle var helt enige i.

En voldsom ujevnhet i banen
like ved det sørvestlige målet
Hjemmelaget virka nå som om de skjønte at de ikke kunne slippe seg så veldig ned uten å bli straffet for det, så de øka nivået litt igjen, og fem minutter før pause gjennomførte Hvams Marius Rognerud et fremragende raid som endte med 4-1-scoring. Denne stillingen sto seg til pause.

Etter noe som kanskje var den korteste pausen jeg noensinne har opplevd (jeg klokket den inn til såvidt over 4 minutter) kom kampen i gang igjen. Nok en gang tok det 8 minutter fra dommeren satte i kamp omgangen til ballen gikk i mål første gang, og nok en gang var det hjemmelaget som scoret.

14 minutter etter pause kom så 6-1, før kampens kanskje fineste scoring kom like før 20 minutter av omgangen var spilt. En Hvam-spiller hadde kommet seg nesten helt ned til hjørneflagget med ballen, og la et flott innlegg langs bakken. En spiller midt i feltet var i ferd med å ta imot ballen for å avslutte, men det ble ropt «Hopp over!» fra lenger bak. Han som ropte får ballen, og hamrer den inn bak en sjanseløs Ytre Rælingen-keeper. 7-1.

Like etter dette gjennomførte Hvam en haug med bytter, faktisk så mange at de et øyeblikk ble litt bekymret for om de hadde klart å rote for mange spillere inn på banen, men en kjapp opptelling viste at de hadde sitt på det tørre fortsatt.

18 minutter før slutt overlistes offsidefella til gjestene, og 8-1 kommer, før 9-1 settes på et halvlangt frispark.

Kampens siste mål kom etter et straffespark. Selve straffen ble faktisk reddet, men returen ble sikkert satt i mål, og dermed endte oppgjøret 10-1, og bortelaget gikk opp i -100 i målforskjell før siste serierunde.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Fantastisk iniativ du viste her og moro at du tok deg bryet med å krydre opp en lavdivisjonskamp

    SvarSlett