lørdag 25. mars 2017

Raumnes & Årnes - Eidsvold Turn (0-3)

ENDELIG var dagen for årets første fotballkamp kommet!

Etter først å ha støvsugd fotobagen hadde jeg tatt en utrolig kronglete vei nordover Romerike og kommet til Årnes, hvor Raumnes & Årnes var vertskap i første kvalifiseringsrunde for cupen, og Eidsvold Turn hadde kommet på besøk.

Gjestene fra grunnlovsbygda var store favoritter, og dette favorittstempelet kom de etter hvert til å innfri, men spesielt den første delen av første omgang var det langtfra opplagt at dette skulle bli en så klar borteseier som det til slutt ble.
Alt etter et par minutter av kampen fikk den erfarne toppdommeren Trond Ivar Døvle (Som måtte dømme kampen fordi tredjedivisjonsdommerne visstnok var opptatt med noe kursing) sine første utfordringer, da begge lag gikk knallhardt ut fra start. Turns keeper, som stort sett hadde en svært rolig dag på jobb, var den det gikk hardest ut over i de innledende situasjonene, men etter litt tilsnakk fra Døvle til de ivrigste roet ting seg noe ned.

Etter ca en halvtimes spill havnet så ballen i mål for første gang, og det var favorittene som kriget ballen inn fra kort hold. Etter dette gikk lufta litt ut av laget fra Årnes, og da lagene gikk til pause var vi flere som nok mitenkte at dette ikke var et spørsmål om hvem som skulle vinne, men om hvor stor seieren skulle bli.

Etter et par pølser i pausen startet andre omgang, og inntrykket av at det ikke var spennende hvem som skulle vinne ble egentlig bare styrket utover i omgangen, selv om det tok ganske lang tid før vi fikk flere mål. Etter ca 70 minutter fikk Eidsvold-laget et hjørnespark som R/Å-forsvaret aldri klarte å klarere, og da gikk det som det ofte gjør: Ballen endte i mål.

Kampens tredje mål kom på straffespark i det 85. minutt, etter en forseelse som jeg ikke så tydelig ettersom jeg akkurat da var i motsatt ende av banen, og dette ble også dagens siste mål. 0-3 ble sluttresultatet, og Eidsvold Turn er fortjent videre til andre kvalifiseringsrunde i cupen.

Gleder meg til Eliteseriestart neste helg, hvor jeg igjen får se Døvle i aksjon!

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook!

Bonus for spesielt interesserte: Ruta jeg kjørte til og fra kampen.