søndag 8. mai 2016

Kjelsås - Senja 1-1

I strålende solskinn fant jeg ut at i mangel av noe bedre å gjøre en søndagskveld kunne jeg like godt stikke til «Oslos tak» og se oppgjøret mellom Kjelsås og Senja.

Sammen med 121 andre fant jeg meg en plass på tribuna, og etter den sedvanlige innmarsjen, hilserunden og peptalkene fikk vi se en førsteomgang som ikke bød på de helt store høydepunktene.

15 minutter etter at dommeren blåste til pause kom speaker med oppfordring om at alle som ikke hadde noe på banen å gjøre måtte trekke vekk fra kunstgresset, og det var jaggu ikke få! Det gikk likevel fort å få dem vekk, og så kunne andre omgang begynne. Nesten umiddelbart etter avspark fikk hjemmelaget straffespark, som Lars Brotangen sikkert satte i mål.

Deretter bølget spillet mye fram og tilbake, med relativt høy intensitet. Begge lags angrepsspill var dessverre preget av litt beslutningsvegring i de avgjørende øyeblikkene, men til slutt fikk gjestene fra nord utlignet, etter ca 78 minutters spill. Målscorer var Sondre Laugsand, som hele kampen hadde markert seg med mye god nordnorsk munnbruk, rettet mot både medspillere og dommere.

Da kampen gikk mot slutten, og jeg alt hadde skrevet klar en tweet med det jeg forventet ville bli sluttresultatet endte en dødballsituasjon med at Senjas keeper Fredrik Bakkelund fikk et spark i ansiktet fra en medspiller, og til tross for at det kunne virke som om han selv innbilte seg at han kunne spille videre var det tydelig at han hadde så store smerter at det ikke på noen måte var forsvarlig å la ham fortsette.

Ettersom gjestene da hadde brukt alle sine bytter måtte de fullføre kampen med ti mann på banen, og en utespiller i mål, og Kjelsås prøvde virkelig å trøkke på for å få vinnermålet, men utespilleren som gikk i mål leverte en god redning på hjemmelagets beste sjanse mot ham, og kampen endte 1-1.

Det virka heldigvis etter kampen som om det etter forholdene sto bra til med Senja-keeperen, selv om det var tydelig at han fortsatt hadde store smerter som kom og gikk. Jeg krysser fingre og tær for at det ikke var noe alvorlig, og ønsker god bedring!
Update: Iflg FK Senjas facebookside fikk keeper et kjevebrudd i denne episoden. Nordlys har også sak om dette (For abonnenter).

Flere bilder fra kampen kan ses på facebook.